ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας
Στην πατρική εστία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο Νίκος Δένδιας προσκεκλημένος στη Σλάβα του Σέρβου Προέδρου - Ο ιερός συμβολισμός
Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ
Ο Νετανιάχου υπόσχεται επίσκεψη στη Νέα Υόρκη παρά τις απειλές Μαμντάνι για σύλληψη
Jerusalem Post: Η Αθήνα μελετά την ανάπτυξη μονάδων του Μηχανικού στη Λωρίδα της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
“Συναγερμός” έχει σημάνει στις ΗΠΑ μετά την έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), που αναφέρει ότι 279 γυναίκες που κυοφορούν είναι θετικές στον ιό Ζίκα.
Αρχικά, είχε κυκλοφορήσει πως οι γυναίκες που φέρουν τον ιό ήταν 157, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα το κέντρο ελέγχου αναθεώρησε τον αριθμό σε 279, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό έχει σημειωθεί στο Πούερτο Ρίκο με 122 γυναίκες που κυοφορούν.
«Η πρόκληση μπροστά στο ξέσπασμα του ιού Ζίκα είναι η έλλειψη κατανόησης της σημασίας του κινδύνου και του φάσματος του κινδύνου που συνδέεται με τον ιό Ζίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», αναφέρουν στην έκθεσή τους οι ερευνητές του κέντρου ελέγχου.
Οι προσπάθειες, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, έχουν στόχο την αξιολόγηση του κινδύνου και την συμβουλευτική των εγκύων και των οικογενειών τους, την κλινική φροντίδα ώστε να σχεδιαστούν οι απαραίτητες ενέργειες και να αυξηθούν τα μέτρα πρόληψης.
Βέβαια, όπως επισημαίνουν αμερικανικά δημοσιεύματα, η έκθεση δεν παρέχει λεπτομέρειες για την κατάσταση των εγκύων, αλλά αναφέρει πως περισσότερες πληροφορίες θα ενταχθούν σε μελλοντικές εκθέσεις.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκε με τους αξιωματούχους υγείας για να συζητήσει το θέμα του ιού Ζίκα που συνδέεται με μικροκεφαλία και άλλες παθήσεις στα νεογέννητα.






















































