Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε κίνδυνο η Κύπρος μετά την είσοδο της κυπριακής Χρυσής Αυγής στη βουλή

Σε κίνδυνο η Κύπρος μετά την είσοδο της κυπριακής Χρυσής Αυγής στη βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρομακτικές είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο με την είσοδο της κυπριακής Χρυσής Αυγής (ΕΛΑΜ) στη Βουλή παρά την αύξηση του εκλογικού μέτρου από το 1.8% στο 3.6%.

Πρώτο «κόμμα» αναδείχθηκε η αποχή που έφτασε το 32.63% και που αν ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι περίπου ένα 3% δεν εμφανίστηκε ούτε καν για να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, το ποσοστό αγγίζει το 36%.

Οι Κύπριοι διαφώνησαν κατά πλειοψηφία με την επιλογή των μεγάλων κομμάτων να αλλάξουν την υστάτη τo εκλογικό μέτρο από 1,8% σε 3,6% πριμοδοτώντας κυρίως τους μικρότερους σχηματισμούς, οι οποίοι αντί να μείνουν εκτός όπως ήταν ο στόχος των δύο μεγάλων, πήραν όλοι έδρες, με πλέον εκκωφαντική εξέλιξη αυτήν της εισόδου στη Βουλή του νεοναζιστικού ΕΛΑΜ.

Ο πρώτος που δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος μετά το αποτέλεσμα, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του που προφανώς θα περάσει δύσκολες μέρες καθώς τη βουλή θα ελέγχουν αντίπαλες δυνάμεις και θα κάνει να δει νόμο που προτείνει να ψηφίζεται… μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ως εκ τούτου μένει από συμμάχους στο Κυπριακό πλην του… αριστερού ΑΚΕΛ καθώς όλοι οι υπόλοιποι θα υποσκάπτουν τις συνομιλίες με κάθε τρόπο, πέραν του μηνύματος που εστάλη με την είσοδο των ακροδεξιών νοσταλγών της χούντας και του πραξικοπήματος που έφερε ως αποτέλεσμα την εισβολή και την κατοχή του μισού νησιού.

Από αυτή την εξέλιξη η Τουρκία θα τρίβει τα χέρια της καθώς ψάχνει το παραμικρό ως αφορμή για να λειτουργήσει εκ νέου (όπως και το 1974) ως “εγγυήτρια” δύναμη. Το παρακλάδι της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο δεν μένει με δεμένα χέρια εδώ και χρόνια και προβαίνει σε προπηλακισμούς τουρκοκυπρίων και αριστερών, ενώ τώρα που θα έχει και εκπροσώπηση στη βουλή και θα πάρουν τα μυαλά τους αέρα, αλίμονο στην Κύπρο καθώς οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες. Οι ακροδεξιοί αν δεν καταλάβουν πως με αυτά που κάνουν στο νησί δουλεύουν για τον Ερντογάν, η Κύπρος θα κινδυνεύσει άμεσα. Κι αν δεν το κατάλαβαν το 1974 με τα αποτελέσματα της εισβολής που ήταν ευθύνη τους δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες να το κάνουν τώρα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr