ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνέχεια στο σκληρό “πόκερ” για την Ουκρανία

Συνέχεια στο σκληρό “πόκερ” για την Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τηλεφωνική συνομιλία με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με αντικείμενο την πολιτική επίλυση της κρίσης στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μόσχας, στην τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αλλά και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, συζητήθηκε η πολιτική διαδικασία επίλυσης της κρίσης.

Ο Πούτιν κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας να τερματίσουν τις πολεμικές επιχειρήσεις στις ανατολικές περιοχές της χώρας, ενώ ουσιαστικής σημασίας θα είναι ο άμεσος διάλογος μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ, με αντικείμενο την υλοποίηση της ειρηνευτικής συμφωνίας που υπογράφτηκε στο Μίνσκ, το 2015.

Παράλληλα, οι τέσσερις ηγέτες έδωσαν έμφαση στη σημασία της άμεσης επιτήρησης της κατάπαυσης του πυρός, που προβλέπει η αναφερόμενη συμφωνία ειρήνευσης, ενώ συζητήτησαν και πακέτο προτάσεων για τη διεξαγωγή εκλογών στις δύο αυτόνομες περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας για ουκρανικό drone: Εκτιμώ την καθυστερημένη συγγνώμη της Ουκρανίας αλλά «υπάρχει ποινικό αδίκημα»

Ο Νίκος Δένδιας για την παρενόχλησή του από τους Τούρκους: Είναι δουλειά της ΕΕ, γιατί σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πηγαίναμε, να προστατεύει τον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο από την Τουρκία

Επικεφαλής των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας αντιστράτηγος που υπηρέτησε στη Συρία

Ρώσος αναλυτής: Η Ρωσία προτίθεται να εκπαιδεύσει τον τζιχαντιστικό στρατό της Συρίας

Ο Νίκος Δένδιας δεν ξεχνά τη σφαγή στο Δίστομο (10/6/1944): Η Γερμανία ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσει!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr