Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σουλτς: Όνειδος για τα κράτη μέλη της Ε.Ε. η Ειδομένη

Σουλτς: Όνειδος για τα κράτη μέλη της Ε.Ε. η Ειδομένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«’Ονειδος για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» χαρακτήρισε την Ειδομένη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung και ζήτησε να μην αποφεύγει η Ευρώπη να κοιτάζει προς τα εκεί.

Όπως είπε αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνα τα μέλη «τα οποία δεν είναι διατεθειμένα να δεχτούν πρόσφυγες και εγκαταλείπουν μόνους τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό» και τόνισε πως «τα κράτη τα οποία αρνούνται πεισματικά να δεχτούν πρόσφυγες έφεραν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτήν την κατάσταση».

Η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε μια βαθιά οικονομική και δημοσιονομική κρίση, χρειάζεται επειγόντως -και στο θέμα της προσφυγικής κρίσης- βοήθεια και αλληλεγγύη, πρόσθεσε ο Σούλτς, ο οποίος τόνισε επίσης ότι «δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνη την Ελλάδα με το προσφυγικό πρόβλημα» και απαίτησε εκ νέου τη συμμετοχή και των 28 χωρών της ΕΕ στο θέμα αυτό. «Αναμένω ότι οι όλες οι χώρες θα λάβουν μέρος στην κατανομή» είπε.

Στο ερώτημα πώς μπορεί να παρακινηθούν οι χώρες που αρνούνται να τους δεχτούν, ο Σούλτς απάντησε: «Ίσως η επίγνωση του γεγονότος ότι στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο του 21ου αιώνα στον οποίο ζούμε, δεν υπάρχουν εθνικές απαντήσεις σε παγκόσμια προβλήματα όπως η μετανάστευση. Απλώς δεν λειτουργεί κάτι τέτοιο πλέον».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr