Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα: Ευκαιρία να τιμήσουμε όλους όσους έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο

Ομπάμα: Ευκαιρία να τιμήσουμε όλους όσους έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τη σφριγηλότητα της συμμαχίας των ΗΠΑ με την Ιαπωνία μίλησε ο Μπαράκ Ομπάμα λίγες ώρες πριν από την επίσκεψή του στη Χιροσίμα.

«Διακηρύσσουμε τη συμμαχία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, μία από τις ισχυρότερες στον κόσμο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώπιον των αμερικανικών στρατιωτών στη βάση του Ιουακούνι, που βρίσκεται σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων από τη Χιροσίμα.

Έκκληση για ένα κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα και όπου η μνήμη των ατομικών βομβών δεν θα ξεθωριάσει, απηύθυνε από το μνημείο ειρήνης της Χιροσίμα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

Γινόμενος ο πρώτος ενεργός αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται την πόλη που ισοπεδώθηκε από την πρώτη ατομική βόμβα, ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι η μνήμη της καταστροφής δεν πρέπει ποτέ να ξεθωριάσει στο μυαλό της ανθρωπότητας.

«Έχουμε γνωρίσει την αγωνία του πολέμου. Ας βρούμε τώρα τη γενναιότητα, μαζί, να εξαπλώσουμε την ειρήνη και να επιδιώξουμε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα», διαμήνυσε ο κ. Ομπάμα.

«Η Χιροσίμα μας διδάσκει την αλήθεια», ότι η τεχνολογική πρόοδος «μπορεί να μας καταδικάσει» αν δε συνοδεύεται από την ηθική εξέλιξη της ανθρωπότητας και των θεσμών της, είπε.

Η Βόμβα «επέδειξε ότι η ανθρωπότητα διαθέτει τα μέσα να αυτοκαταστραφεί», τόνισε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι όλη η οικουμένη έχει κοινή ευθύνη να προσπαθήσει ώστε να μην υπάρξει τέτοιου είδους καταστροφές, που προκαλούν ανείπωτα βασανιστήρια στους ανθρώπους.

«Χρειαζόμαστε ένα μέλλον όπου η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δεν είναι γνωστές ως η ανατολή του πυρηνικού πολέμου αλλά ως η αρχή της ηθικής αφύπνισής μας», είπε.

Πριν την ομιλία του, ο κ. Ομπάμα κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο της πόλης και στη συνέχεια συνομίλησε με ηλικιωμένους επιζώντες της επίθεσης.

Η ατομική βόμβα χτύπησε τη Χιροσίμα το πρωί της 6ης Αυγούστου του 1945, και τελικά προκάλεσε το θάνατο 140.000 ανθρώπων.

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου, οι ΗΠΑ έριξαν και τη δεύτερη ατομική βόμβα, στο Ναγκασάκι, σκοτώνοντας ακόμα 74.000 ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr