Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιούνκερ προσεγγίζει Πούτιν: Γεωπολιτικό πόκερ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο Γιούνκερ προσεγγίζει Πούτιν: Γεωπολιτικό πόκερ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το παρών στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης θα δώσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αποδεχόμενος σχετική πρόκληση.

Η κίνησή του αυτή αναμένεται να προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Ουάσινγκτον, σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στους κύκλους των Βρυξελλών, που θεωρούν ότι η παρουσία του στη ρωσική εκδοχή του Παγκόσιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός θα ενισχύσει την εικόνα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ προσεκλήθη και σχεδιάζει να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στις 16 Ιουνίου», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Πριν από 10 ημέρες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωναν ότι δεν είναι σαφές αν ο πρόεδρος της Κομισιόν θα αποδεχθεί την πρόταση του Κρεμλίνου, ωστόσο Ρώσοι αξιωματούχοι εμφανίζονταν βέβαιοι για την παρουσία του εκεί.

Ο Γιούνκερ θα είναι ο πρώτος επικεφαλής οργάνου της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα επισκεφθεί τη Ρωσία μετά τον Μάρτιο 2014, οπότε και επιβλήθηκαν οι κυρώσεις κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική σύρραξη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, οι ΗΠΑ και η Βρετανία, αλλά και ευρωπαϊκές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, όπως οι χώρες της Βαλτικής και κεντροευρωπαϊκές χώρες είχαν εκφράσει τη δυσφορία τους απέναντι στο ενδεχόμενο συμμετοχής του προέδρου της Κομισιόν στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να παρατείνει την ισχύ των κυρώσεων κατά της Ρωσίας τον Ιούλιο, αν και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να εκφράζουν ανησυχίες για τις συνέπειές τους στον ευρωπαϊκό γεωργικό και βιομηχανικό τομέα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr