ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι - «Όχι στην Τουρκία»
«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι οι κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων συνιστούν έναν «εκβιασμό» και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα τις «αποδεχθεί ποτέ».
Στην οξύτερη μέχρι σήμερα αντίδρασή του μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους προειδοποίησε επίσης ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Ευρώπη «στις δικές της έγνοιες» σε περίπτωση που αυτή η διαμάχη δεν διευθετηθεί.
«Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι οι Αρμένιοι. Το αρμενικό ζήτημα χρησιμοποιείται παντού στον κόσμο ως ένα πρακτικό μέσο εκβιασμού εναντίον της Τουρκίας και άρχισαν μάλιστα να το χρησιμοποιούν κι ως ράβδο» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα.
«Η θέση μας απέναντι στο αρμενικό ζήτημα είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τις κατηγορίες περί γενοκτονίας» υπογράμμισε.
«Είτε θα βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας με ισότιμο τρόπο. Είτε η Τουρκία θα σταματήσει να αποτελεί ένα φράγμα στα προβλήματα της Ευρώπης. Θα σας εγκαταλείψουμε στις δικές σας έγνοιες» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Η απόφαση των Γερμανών βουλευτών «δεν έχει καμία απολύτως αξία» και δεν θα αλλάξει ούτε στο ελάχιστο την τουρκική θέση, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Αφρική.
Οι βουλευτές «δεν υπολόγισαν το γεγονός ότι κινδυνεύουν να χάσουν έναν φίλο όπως η Τουρκία» σημείωσε.























































