Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φήμες ότι ο “χαλίφης” Μπαγκντάντι σκοτώθηκε την Κυριακή στη Ράκα

Φήμες ότι ο “χαλίφης” Μπαγκντάντι σκοτώθηκε την Κυριακή στη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το CNN αναρωτιέται που θα μπορούσε να βρίσκεται ο “χαλίφης” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, για τον οποίο υπάρχουν φήμες ότι χτυπήθηκε σε αεροπορική επιδρομή και είναι νεκρός.

Επικαλούμενο το CNN ως πηγές του Αμερικανούς αξιωματούχους, μεταδίδει ότι πιθανώς να βρίσκεται σε συνεχή κίνηση ώστε με αυτόν τον τρόπο να μην γίνεται στόχος αεροπορικής επιδρομής ή ακόμα και να συλληφθεί σε καταδρομική επιχείριση των δυνάμεων που συμμετέχουν στον Διεθνή Συνασπισμό.

“Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι ο Μπαγκντάντι δεν είναι ζωντανός, αλλά δεν έχουμε ακούσει και νέα του από το τέλος του προηγούμενου έτους”, δήλωσε την Παρασκευή ο Μπρετ ΜακΓκούργκ, αντιπρόσωπος του προέδρου Ομπάμα στον Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το CNN, συμφωνούν αρχικά σε δύο πράγματα: Πρώτον, δεν ξέρουν ακριβώς που βρίσκεται, και εάν γνώριζαν, θα τον χτυπούσαν είτε με αεροπορική επιδρομή, είτε θα έστελναν καταδρομείς εάν μπορούσαν.

Δεύτερον, ο Μπαγκντάντι ακολουθεί ασυνήθιστη επιχειρησιακή ασφάλεια για να κρατά την τοποθεσία που βρίσκεται κρυφή.

Εδώ και μήνες η γενική θεωρία που κυκλοφορούσε έλεγε ότι κρύβεται σε κάποιο κτίριο στο κέντρο ή κοντά στο κέντρο της Ράκα, της ντε φάκτο “πρωτεύουσας” των τζιχαντιστών στη Συρία.

Αξιωματούχοι είπαν στο CNN και ποιο κτίριο θεωρούσαν ως το πιθανότερο, ένα που χρησιμοποιούνταν ως φυλακή.

Μια άλλη θεωρία λέει ότι ο Μπαγκντάντι κρύβεται, όπως και άλλοι ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης, σε κάποια κατοικημένη περιοχή της Ράκα, χρησιμοποιώντας τους αμάχους ολόγυρά του ως ανθρώπινες ασπίδες, πιστεύοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ρίσκαραν να σκοτώσουν έναν μεγάλο αριθμό πολιτών στην προσπάθειά τους να τον εξολοθρεύσουν.

Ωστόσο, άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ένα εναλλακτικό σενάριο, ότι δηλαδή ο Μπαγκντάντι βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση.

Πληροφορίες λένε ότι μέσα στους τελευταίους έξι μήνες ταξίδεψε στη Μοσούλη, στο βορειοδυτικό Ιράκ, τουλάχιστον δύο φορές.

Κάποιοι λένε ότι αυτό αποτελεί απόδειξη ότι κινείται συνεχώς ώστε να μην εντοπιστεί και δεν μένει στο ίδιο σημείο.

Σε αυτό πάνω λένε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί και σκοτωθεί, κυρίως με αεροπορικούς βομβαρδισμούς, πολλοί ηγέτες της οργάνωσης, καμιά πληροφορία που αφορούσε τον εντοπισμό εκείνων δεν οδήγησε και στον Μπαγκντάντι.

Πέρα από το CNN, μια περίεργη είδηση μετέδωσε το ιρανικό ABNA News, σύμφωνα με την οποία ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός.

Η ανάρτηση γράφει ότι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη Ράκα.

Την είδηση μετέδωσαν αραβικά Μέσα τα οποία επικαλέστηκαν ως πηγή τους το τζιχαντιστικό “πρακτορείο ειδήσεων” Amaq, στο οποίο αποδίδεται ανάρτηση που παραδέχεται τον θάνατο του “χαλίφη”.

Λέγεται και δεν μπορεί να διασταυρωθεί, ότι ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του Διεθνούς Συνασπισμού την Κυριακή το πρωί στη Ράκα της Συρίας.

“Ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε από συμμαχική αεροπορική επιδρομή στη Ράκα την πέμπτη ημέρα του Ραμαζανιού”, φέρεται να ανακοίνωσε το Amaq με την ακόλουθη ανάρτηση.

Εννοείται ότι η ανακοίνωση του θανάτου του μπορεί να πρόκειται και περί ψευδούς ειδήσεως, οπότε τη μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη.

amaq

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr