Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακραιφνή “σύμμαχο” τον Σαρκοζί βρήκε ο Πούτιν

Ακραιφνή “σύμμαχο” τον Σαρκοζί βρήκε ο Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και νυν αρχηγός της γαλλικής Κεντροδεξιάς Νικολά Σαρκοζί κάλεσε από την Αγία Πετρούπολη τον Βλάντιμιρ Πούτιν να κάνει το πρώτο βήμα και να άρει το εμπάργκο για τα ευρωπαϊκά διατροφικά προϊόντα, ώστε να υπάρξει έξοδος από το φαύλο κύκλο των αμοιβαίων κυρώσεων μεταξύ Βρυξελλών και Μόσχας, που αποφασίστηκαν με φόντο την ουκρανική κρίση.

«Εύχομαι ο πρόεδρος Πούτιν να ανακοινώσει ότι αίρει τις κυρώσεις και εμείς, οι Ευρωπαίοι, να ακολουθήσουμε την άρση των κυρώσεων”, δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί», μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

Η Ρωσία επέβαλε το καλοκαίρι του 2014 εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα διατροφής ως απάντηση στη σειρά των κυρώσεων που υιοθέτησαν οι Βρυξέλλες σε βάρος της μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και το ξέσπασμα των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία.

«Άρετε τις κυρώσεις και εμείς, οι φίλοι σας, θα κάνουμε τα πάντα για να σας βοηθήσουμε. Εύχομαι να υπάρξουν συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών και να υπάρξει μια θετική δυναμική. Η παρούσα δυναμική είναι ιδιαίτερα αρνητική, πρέπει να σπάσει αυτή η διαδικασία με την ανάληψη πρωτοβουλίας και η μόνη πρωτοβουλία είναι αυτή για την ειρήνη», προειδοποίησε.

«Χρειάζεται μια ιδρυτική πράξη και αντί να καταφεύγουμε πίσω από τις κυρώσεις που μπλοκάρουν τα πάντα, να άρουμε τις κυρώσεις. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος όταν προβαίνουμε σε μια χειρονομία καλής θέλησης», τόνισε ο κ. Σαρκοζί.

Δηλώνοντας «αληθινός φίλος της Ρωσίας» και απορρίπτοντας την εκδοχή «ενός νέου Ψυχρού Πολέμου», ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών ο οποίος έγινε δεκτός το βράδυ από τον πρόεδρο Πούτιν, επανέλαβε ότι θέλει οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να άρουν τις υφιστάμενες κυρώσεις, οι οποίες λήγουν στα τέλη Ιουλίου και αναμένεται να παραταθούν για έξι μήνες.

«Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι οι κυρώσεις πρέπει να αρθούν, έχουμε αρκετά τέτοια προβλήματα για να μην βασανιζόμαστε μεταξύ μας», τόνισε εκτιμώντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να «υπαγορεύουν» τις σχέσεις μεταξύ της Ε.Ε. και της Ρωσίας.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι το Κίεβο θα πρέπει να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, υιοθετώντας κυρίως νέο Σύνταγμα και έναν νόμο περί αμνηστίας, ενώ η Ρωσία θα πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία της Ουκρανίας που «δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

Στην ομιλία του, ο κ. Σαρκοζί δήλωσε επίσης ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν λάθος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr