Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατόμβη νεκρών το μοιραίο πλοίο στη Ν. Κορέα

Εκατόμβη νεκρών το μοιραίο πλοίο στη Ν. Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ναυάγια, Νότια Κορέα,

Στους 105 ανέρχονται πλέον οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί από το μοιραίο φέρι που ναυάγησε την περασμένη Τετάρτη στη Νότιο Κορέα με 476 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους μαθητές λυκείου που πήγαιναν σχολική εκδρομή.

Εξακολουθούν να αγνοούνται 197 άτομα, ενώ οι αρχές συνεχίζουν ασταμάτητα την προσπάθεια να ανασύρουν από το βυθισμένο πλοίο όσους περισσότερους μπορούν.

Πέντε μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι οι ενέργειές τους δεν βοήθησαν στη διάσωση των επιβατών, καθώς και ο καπετάνιος, ο οποίος μάλιστα κατηγορείται ότι εγκατέλειψε από τους πρώτους το πλοίο και ότι δήλωνε απλός επιβάτης, προσπαθώντας να γλιτώσει.

kor5

Μέλη του πληρώματος του πλοίου ζητούσαν επανειλημμένα από τους αξιωματικούς της γέφυρας να τους απαντήσουν σχετικά με το αν θα έπρεπε να δώσουν εντολή για την εγκατάλειψη του πλοίου, ωστόσο δεν πήραν καμία απάντηση, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο μαρτυρίες και επισημαίνει ότι σύμφωνα με αξιωματικό του πυροσβεστικού σταθμού, ένα από τα παιδιά ήταν αυτό που προειδοποίησε για τον κίνδυνο.

Επί μισή ώρα το πλήρωμα του τρίτου καταστρώματος ρωτούσε τη γέφυρα μέσω ασύρματων συσκευών εάν θα πρέπει να δώσουν την εντολή για εγκατάλειψη του πλοίου, μετέδωσε το KBS. Καμία απάντηση δεν εδόθη.

«Εκείνη τη φάση δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε ποια ήταν η κατάσταση στη γέφυρα», δήλωσαν μέλη του πληρώματος στο KBS. «Συνεχίζαμε τις προσπάθειές μας, αλλά εφόσον η γέφυρα δεν έδινε καμία εντολή, το πλήρωμα του τρίτου ορόφου ακολούθησε τις οδηγίες του καταστατικού και κάναμε ανακοινώσεις στους επιβάτες να παραμείνουν στις θέσεις τους. Το κάναμε τουλάχιστον 3 φορές».

kor6

kor7

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Welt: «Ο επιζών της Πύλου»

Ούτε καν ο Βέμπερ δεν στήριξε έμπρακτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Η Βόρεια Κορέα βομβάρδισε τη θάλασσα – Δεν ήταν «αθώο»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαμήνυσε σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα ότι θα τις καταστρέψει

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέκλεισε την επανένωση της Κορέας – «Μας θεωρούν τους “χειρότερους εχθρούς” τους»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr