Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρίβλιν: “Δύσκολη η συμφωνία ειρήνης ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνιους”

Ρίβλιν: “Δύσκολη η συμφωνία ειρήνης ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνιους”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η εκλεγμένη ισραηλινή ηγεσία ήταν και είναι υπέρ της λύσης δύο κρατών για δύο λαούς”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη.

Ωστόσο, “αυτή τη στιγμή, μια μόνιμη συμφωνία ειρήνης ανάμεσα σε εμάς και τους Παλαιστίνιους δεν μπορεί να επιτευχθεί”, πρόσθεσε ο ίδιος, καλώντας την ΕΕ να βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Πρόεδρος Ρίβλιν τόνισε ότι οι πολιτικές και περιφερειακές συνθήκες που θα επιτρέψουν σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να πετύχουν μια μόνιμη συμφωνία “δεν υλοποιούνται”. Μεταξύ άλλων εξήγησε ότι οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν στην παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης τόσο μεταξύ των ηγεσιών όσο και μεταξύ των πολιτών.

“Βοηθήστε μας να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός” στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης, επενδύοντας σε κοινές ισραηλινό-παλαιστινιακές επιχειρήσεις, στην ανάπτυξη της παλαιστινιακής οικονομίας, καθώς και στην εκπαίδευση των ανθρώπων, ζήτησε από τους ευρωβουλευτές, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προσέγγιση των δύο πλευρών, καλωσορίζοντας τους Προέδρους του Ισραήλ και της Παλαιστίνης στην ίδια σύνοδο ολομέλειας.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σημείωσε ότι η περιοχή της Μέσης Ανατολής έχει βιώσει πολέμους και τρομοκρατικές ενέργειες, και ότι ο τερματισμός της βίας αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς τη σταθερότητα. Επεσήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε πέρυσι υπέρ μιας λύσης δύο κρατών με βάση τα σύνορα του 1967, με Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και των δύο κρατών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr