Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολάντ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται επανεκκίνηση

Ολάντ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται επανεκκίνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ανάγκη να υπάρξει μία επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού οράματος ανεξαρτήτως αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος στάθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Όποια κι αν είναι η απάντηση των βρετανικού λαού (…) θα πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, αλλά όχι άλλη μια επανεκκίνηση, όχι άλλο ένα σχέδιο», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος ο οποίος θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο προκειμένου να συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

“Η Ευρώπη θα αλλάξει”

Εκατομμύρια Βρετανοί ψηφιζουν για τη συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ σε ένα ιστορικό δημοψήφισμα που αναμένεται να κρίνει το μέλλον της Ευρώπης. Είναι «μια μεγάλη ημέρα για την Ευρώπη γιατί η Ευρώπη, αναπόφευκτα, θα αλλάξει όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της βρετανικής ψηφοφορίας», υπογράμμισε ο Ολάντ.

«Βέβαια εύχομαι ότι, αύριο (Παρασκευή) το πρωί, θα μάθουμε ότι έχουν μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή εκεί είναι η θέση τους, επειδή η Βρετανία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα λόγω γεωγραφίας, λόγω ιστορίας, λόγω των αξιών που πρεσβεύει αυτή η χώρα, λόγω των δεσμών που έχουμε μαζί της», υπογραμμίζει ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη στο Παρίσι η παλαιστινιακής καταγωγής Ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν για υπόθεση τρομοκρατίας· βρέθηκαν ναρκωτικά στην κατοχή της

Το Μπαχρέιν προωθεί ψηφοφορία στον ΟΗΕ για τη ναυσιπλοΐα στο Ορμούζ – Αντίθετη η Κίνα στη χρήση βίας

Ο Μακρόν είπε ότι ο Τραμπ αντιφάσκει διαρκώς με «υπερβολική φλυαρία» – «Μη ρεαλιστική» μία στρατιωτική επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τη βοήθεια προς την Ουκρανία για να πιέσει την Ευρώπη να προσχωρήσει στον συνασπισμό του Ορμούζ

Μακρόν: Η Γαλλία δεν συμμετέχει στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής μετά την κριτική Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr