Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Είναι δύσκολο να είσαι θαρραλέος όταν βρίσκεις πτώματα μέσα στα σκοτεινά νερά”

“Είναι δύσκολο να είσαι θαρραλέος όταν βρίσκεις πτώματα μέσα στα σκοτεινά νερά”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συγκλονίζει η μαρτυρία του δύτη Χουάνγκ Ντάε-Σικ που συμμετέχει στις έρευνες στο ναυάγιο του νοτιοκορεατικού πλοίου που βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη.

Οι σωστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις έρευνες υπό αντίξοες συνθήκες στα παγωμένα σκοτεινά νερά. Οι δύτες αναζητούν ψηλαφίζοντας λόγω του σκοταδιού τις σορούς των αγνοουμένων στις καμπίνες, στους διαδρόμους και στα καταστρώματα.

«Είμαστε εκπαιδευμένοι για εχθρικά περιβάλλοντα αλλά είναι δύσκολο να είσαι θαρραλέος όταν βρίσκεις πτώματα μέσα στα σκοτεινά νερά», λέει ο Χουάνγκ Ντάε-σικ στο Reuters.

Ο ίδιος και η ομάδα του έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει τις σορούς 14 ανθρώπων. «Πρέπει να πιάνουμε τα πάντα με τα χέρια μας. Αυτό είναι το πιο βαρύ και θλιβερό έργο της καριέρας μου μέχρι σήμερα», λέει ο ίδιος.

Ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ανέρχεται πλέον σε 150.
Από τους 476 επιβαίνοντες οι 339 ήταν μαθητές και οι καθηγητές τους ενός γυμνασίου που πήγαινε εκδρομή. Μόνο 174 άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ οι περισσότερες σοροί επιβατών βρέθηκαν στο τέταρτο κατάστρωμα.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές που ερευνούν τις συνθήκες του ναυαγίου του οχηματαγωγού Sewol πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο στο σπίτι του Γιού Μπιούνγκ-Ουν, του επικεφαλής της πλοιοκτήτριας εταιρείας Chonghaejin Marine Co. Ltd.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του Γιού καθώς και σε μία εκκλησία που επισκέπτεται στη Σεούλ.

Η πολύπλοκη μετοχική δομή και η οικονομική κατάσταση της εταιρείας έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της έρευνας τις τελευταίες ημέρες. Ο Γιού είχε εκτίσει τετραετή ποινή φυλάκισης στις αρχές της δεκαετίας του 90 έχοντας καταδικαστεί για απάτη.

kor14

kor15

kor12

kor13

kor11

kor16

kor17

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

DW: Σε ποιον ανήκει ο αμύθητος θησαυρός του Σαν Χοσέ;

Welt: «Ο επιζών της Πύλου»

Ούτε καν ο Βέμπερ δεν στήριξε έμπρακτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Η Βόρεια Κορέα βομβάρδισε τη θάλασσα – Δεν ήταν «αθώο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr