Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παλαβομάρες Ερντογάν: Οι τζιχαντιστές δεν ανήκουν στο Ισλάμ, αλλά στην κόλαση

Παλαβομάρες Ερντογάν: Οι τζιχαντιστές δεν ανήκουν στο Ισλάμ, αλλά στην κόλαση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους «βλέπει» και πάλι πίσω από το μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στον αερολιμένα Ατατούρκ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 230, ο Ερντογάν δήλωσε πως οι δράστες «πιθανώς» είναι τζιχαντιστές.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, τόνισε ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους «δεν ανήκουν στο Ισλάμ, αλλά στην κόλαση».

“Όποιος σκοτώνει μία ψυχή, είναι σαν να σκοτώνει ολόκληρη την ανθρωπότητα”

Από την Κωνσταντινούπολη, λοιπόν, δήλωσε: «Βλέπετε αυτό που συνέβη στο αεροδρόμιο και είναι πολύ πιθανό (να σημειώθηκε) από το Ισλαμικό Κράτος. Λένε ότι το κάνουν στο όνομα του Ισλάμ. Δεν έχουν τίποτα να κάνουν με το Ισλάμ. Ανήκουν στην κόλαση. Όποιος σκοτώνει μία ψυχή, είναι σαν να σκοτώνει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Τα θύματα δεν έχουν αμαρτίες, παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι… Ταξιδεύουν, χωρίς να γνωρίσουν τι θα συμβεί και αντιμετωπίζουν το θάνατο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό».

Μετά τη φονική επίθεση που συγκλόνισε για μία ακόμα φορά την Τουρκία, η οποία έχει γίνει στόχος τζιχαντιστών τους τελευταίους μήνες παρά τις παλαιότερες κατηγορίες της Ρωσίας για συναλλαγές ανάμεσα στο Ισλαμικό Κράτος και την τουρκική κυβέρνηση, ο Ερντογάν είχε σπεύσει να «δείξει» την τρομοκρατική οργάνωση.

Εντούτοις, στις νεότερες δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η μάχη κατά της τρομοκρατίας πρέπει να συνεχιστεί, υπονοώντας και την εκτός νόμου ομάδα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), καθώς και το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP).

«Ελπίζουμε ότι θα τελειώσουμε με την τρομοκρατία αργά ή γρήγορα και ότι ειρηνικές ημέρες θα έρθουν. Εκείνοι (PKK και HDP) δεν αγαπούν τους Κούρδους αδελφούς μου.

Αντιθέτως, είναι οι εχθροί των Κούρδων. Τώρα που η ασυλία τους έχει αρθεί, θα πληρώσουν το τίμημα για αυτά που έχουν κάνει», πρόσθεσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr