Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεσάλωσε πάλι ο Ερντογάν – Όλοι οι άλλοι είναι τρομοκράτες κι αυτός… περιστερά

Ξεσάλωσε πάλι ο Ερντογάν – Όλοι οι άλλοι είναι τρομοκράτες κι αυτός… περιστερά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο πρωτοφανές παραλήρημα από τον “χορηγό” της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον ισλαμιστή που ονειρεύεται να γίνει σουλτάνος του νεο-οθωμανικού χαλιφάτου.

Μιλώντας το Σάββατο στην πόλη Κιλίς, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι μεγαλύτερος τρομοκράτης από το Ισλαμικό Κράτος, αφού είναι υπεύθυνος για τον θάνατο 600.000 συμπατριωτών του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που εξοπλίζει το Ισλαμικό Κράτος, την Αλ Κάιντα και τους υποτιθέμενους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές δεν ευθύνεται για κανέναν θάνατο, όλοι οι θάνατοι βαραίνουν τον Άσαντ.

“Είναι μεγαλύτερος τρομοκράτης και από το PYD ή το YPG”, είπε ο σαλταρισμένος. Το PYD είναι το κουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα Συρίας, μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και το YPG είναι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και θεωρούνται από τις ΗΠΑ στρατηγικοί σύμμαχοί τους.

Βεβαίως δεν είναι τυχαίο το νέο ξεσάλωμα Ερντογάν. Από εκεί που ήταν διεθνώς απομονωμένος, μετά τις συγγνώμες σε Ισραήλ και Ρωσία, αισθάνεται ότι “μπήκε” ξανά στο παιχνίδι.

Να σημειωθεί εδώ ότι για τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Πέμπτης, που σκότωσε τουλάχιστον 44 ανθρώπους, καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη, παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να τη “χρεώσει” στο Ισλαμικό Κράτος.

Για την ακρίβεια, το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για καμία επίθεση αυτοκτονίας που του καταλογίζουν στην Τουρκία, ενώ οι φήμες στην Τουρκία λένε ότι οι βομβιστικές επιθέσεις που χρεώνονται στο Ισλαμικό Κράτος είναι έργα του τουρκικού ισλαμιστικού παρακράτους που στηρίζει τον Ερντογάν.

Στην ίδια ομιλία του ο Ερντογάν κατηγόρησε τις χώρες που υποστηρίζουν τους Κούρδους στη Συρία (δηλαδή τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και ως ένα βαθμό τη Ρωσία) αλλά και το Ισλαμικό Κράτος (δηλαδή τον εαυτό του και τη Σαουδική Αραβία) ότι εμποδίζουν τη δημοκρατία στη Συρία (ο Ερντογάν κάνει και κηρύγματα περί δημοκρατίας) για τους δικούς τους “βρώμικους υπολογισμούς” στην περιοχή.

Πραγματικά το θράσος του δεν υπάρχει. Κατήγγειλε τους πάντες και μαζί και τον εαυτό του.

Στην ίδια παραληρηματική ομιλία είπε ότι η κυβέρνησή του προτίθεται να παραχωρήσει την τουρκική υπηκοότητα σε όσους Σύρους πρόσφυγες το επιθυμούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιρακινό Κουρδιστάν: Το Βατικανό επαίνεσε τον Μπαρζανί για τη θρησκευτική ελευθερία

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Ενθαρρύνουμε την ηρεμία»

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Μητσοτάκης για Χαμάς: «Είναι τρομοκρατική οργάνωση» – Ερντογάν: «Είναι αντιστασιακή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr