Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σόιμπλε: Καμία εξαίρεση για τις ιταλικές τράπεζες

Σόιμπλε: Καμία εξαίρεση για τις ιταλικές τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ιταλία δεν επιθυμεί καμία εξαίρεση από τους ισχύοντες κανόνες για την εκκαθάριση τραπεζών, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως μάλιστα συμπλήρωσε, τον διαβεβαίωσε σχετικά ο Ιταλός ομόλογός του Πιέρ Κάρλο Παντοάν, αλλά και διάβασε ανάλογες δηλώσεις του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

«Πρόκειται για θέμα που διευκρινίζεται τώρα μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι αρμόδια για αυτό, και όχι από τις κυβερνήσεις τρίτων χωρών», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Πολλοί βεβαίως συνηθίζουν να καταλογίζουν την ευθύνη στην Γερμανία και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, αλλά δεν είναι έτσι» είπε.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκείνη που πρέπει να λάβει αποφάσεις”

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ο Σόιμπλε ανέφερε ότι είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκείνη που πρέπει να λάβει αποφάσεις -τις οποίες δεν έλαβε τον περασμένο Μάιο και για αυτό της ασκήθηκε κριτική, τόσο από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και από τον ίδιο και άλλους ομολόγους του.

Την ίδια στιγμή, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως δεν διακρίνει μέχρι στιγμής καμία αρνητική συνέπεια του βρετανικού δημοψηφίσματος στη χώρα του.

«Δεν υπάρχουν εμφανείς επιπτώσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας», δήλωσε επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι ασαφές το εάν θα παραμείνει έτσι η κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της ΕΕ είναι συνδεδεμένη με όρους, δηλαδή την αποδοχή των βασικών ελευθεριών, όπως της κυκλοφορίας προσώπων και εργατικού δυναμικού, καθώς και με τη συμμετοχή στη χρηματοδότησή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντρέι Ντούντα: Στην Πολωνία δεν περισσεύουν Patriot για την Ουκρανία

Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε – Έσκαψαν τρύπα βάθους 1,2 μέτρων

Γερμανία: «Δυνάμει εξτρεμιστικό κόμμα» το AfD

Berliner Zeitung: Ο Βαρουφάκης μηνύει τη Γερμανία για παραβιάσεις του κράτους δικαίου

Η Γερμανία τώρα κατασκοπεύει και τον κορυφαίο κατάσκοπό της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr