Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φονική σύγκρουση τρένων στην Ιταλία – 20 νεκροί

Φονική  σύγκρουση τρένων στην Ιταλία – 20 νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Τρένο,

Σιδηροδρομική τραγωδία συγκλονίζει την Ιταλία.Από μετωπική σύγκρουση τρένων έχασαν τη ζωή τους 20 άτομα και τραυματίστηκαν 34.

Δεκαοκτώ επιβάτες έχουν τραυματισθεί σοβαρά , όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσά τους και ένα μικρό παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Στο νοσοκομείο της περιοχής “Αντρια, όπου διακομίσθηκαν πολλοί τραυματίες, υπάρχει σοβαρή έλλειψη αίματος για μεταγγίσεις και οι αρχές ζήτησαν από τους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και όλους τους πολίτες να σπεύσουν σε βοήθεια. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο του δυστυχήματος προπαθώντας να εντοπίσουν τυχόν άλλα θύματα.

Το έργο τους δυσχεραίνεται όμως από την κατάσταση των αμαξοστοιχιών, οι οποίες έχουν συνθλιβεί η μία πάνω στην άλλη.

Τα δύο τρένα συγκρούστηκαν κοντά την πόλη Άντρια σε μονή γραμμή σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSAκαι το SkyTG24. Φωτογραφία από τον τόπο της τραγωδίας δείχνει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες σωστικά συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν θύματα από τα συντρίμμια συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν σπεύσει στο σημείο, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν και να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι επέβαιναν στα δύο περιφερειακά τρένα. «Υπάρχουν πολλοί νεκροί», δήλωσε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της πόλης Andria Riccardo Zingaro.

Η σύγκρουση ήταν μετωπική, με κάποια από τα βαγόνια να είναι τελείως διαλυμένα. Οι διασώστες προσπαθούν να βγάλουν ανθρώπους από τα συντρίμμια», προσέθεσε στη La Repubblica. Υπάρχουν αρκετοί επιβάτες που βρίσκονται παγιδευμένοι στα βαγόνια του τρένου, με τους διασώστες να προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν. Ένα μικρό παιδί, σύμφωνα με το Il Messagero, απεγκλωβίστηκε και έγινε αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο.

Ρέντσι: Θα ριχθεί άπλετο φως στον τόπο της τραγωδίας

Στην πρώτη αντίδρασή του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι είναι μια στιγμή θλίψης και υποσχέθηκε ότι θα ριχθεί άπλετο φως στον τόπο της τραγωδίας. Η δήλωση του Ρέντσι έγινε στο Μιλάνο ενώ επέστρεψε στη Ρώμη για να επιβλέπει την κατάσταση.

Τα περισσότερα θύματα ήταν εργαζόμενοι, φοιτητές και τουρίστες που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο του Μπάρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα οφείλεται πιθανόν σε ανθρώπινο λάθος, στη μη τήρηση της προβλεπόμενης προτεραιότητας από έναν εκ των δυο μηχανοδηγών.

Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελ Ριο μεταβαίνει στην περιοχή του δυστυχήματος στην Απουλία. Ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Απουλίας, ο Αντόνιο Νουντσιάντε, έκανε λόγο για «δραματική κατάσταση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία – «Σαμποτάζ» βλέπουν τα ΜΜΕ

Η ιταλική μαφία χρησιμοποιούσε παγωτατζίδικο για ξέπλυμα χρήματος

Ιταλός υπ. Άμυνας: Οι Ιταλοί στρατιώτες δεν θα έχουν άμεση δραστηριοποίηση στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο

Πάπυρος Ερκολάνο: Ο Πλάτων πριν πεθάνει «είχε υψηλό πυρετό και τον ενοχλούσε η μουσική που έπαιζαν»

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr