Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ο πιλότος που κατέρριψε το ρωσικό SU-24 στη Συρία σκοτώθηκε στο πραξικόπημα”

“Ο πιλότος που κατέρριψε το ρωσικό SU-24 στη Συρία σκοτώθηκε στο πραξικόπημα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος πιλότος, που κατέρριψε το ρωσικό βομβαρδιστικό πάνω από τη Συρία τον Νοέμβριο του 2015, συμμετείχε στο πραξικόπημα της Παρασκευής και σκοτώθηκε.

Αυτό ισχυρίστηκε ο δήμαρχος της Άγκυρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι ήταν ένας από τους πιλότους που πέταξαν τα ελικόπτερα των στασιαστών που άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους που διαδήλωνε.

Η είδηση κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με την εικονιζόμενη φωτογραφία, ωστόσο, δεν πρόκειται για Τούρκο πιλότο λένε οι ειδικοί και η εικόνα αποτελεί HOAX.

Ο Τούρκος πιλότος που κατέρριψε το ρωσικό Su-24 τον Νοέμβριο του 2015 εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο δηλώσεις του δημάρχου της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ στο CNN Turk.

Ο δήμαρχος της Άγκυρας έκανε λόγο για ύπαρξη «παράλληλης δομής» στον τουρκικό στρατό, λέγοντας ότι αυτή η «παράλληλη δομή» στις ένοπλες δυνάμεις ευθύνεται για την επιδείνωση των σχέσεων με την Ρωσία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Άγκυρας, αυτό ήταν σε γνώση της κυβέρνησης.

«Συγκεκριμένα, αυτή η «παράλληλη δομή» χάλασε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία. Ήταν το συμβάν (με το αεροσκάφος) στο οποίο συμμετείχε ένας από τους πιλότους αυτής της «δομής», και το λέω εκατό τοις εκατό» δήλωσε ο Γκιοκτσέκ, προσθέτοντας τα εξής: «Ο πιλότος αυτός ήταν ένας από αυτούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Μέχρι σήμερα δεν το λέγαμε, το κρατούσαμε μυστικό. Αλλά εγώ, ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, σας λέω ότι τις σχέσεις μας με τη Ρωσία την χάλασαν αυτοί οι παλιάνθρωποι».

Ο δήμαρχος της Άγκυρας είπε ακόμη ότι οι πραξικοπηματίες ήθελαν να απομονώσουν διεθνώς την Τουρκία και αποκάλυψε ότι χθες τον επισκέφθηκε σύμβουλος του προέδρου Πούτιν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χθες είχα επισκέπτη από την Ρωσία, ένα σύμβουλο του Πούτιν, ο οποίος έχει την ίδια άποψη» χωρίς να αναφέρει το όνομα του.

Ο ίδιος δήμαρχος Άγκυρας έχει ισχυριστεί πριν ενάμιση χρόνο ότι η Μοσάντ βρισκόταν πίσω από τους τζιχαντιστές στο Παρίσι. Πρόκειται περί φαιδρού υποκειμένου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr