Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίντεο ΣΟΚ: 40 κομάντος επιτίθενται να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Βίντεο ΣΟΚ: 40 κομάντος επιτίθενται να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει Τούρκους κομάντος να περικυκλώνουν το ξενοδοχείο στο οποίο είχε βρει αρχικά καταφύγιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Anadolu.

Στο συγκλονιστικό βίντεο, το οποίο θυμίζει χολυγουντιανή πολεμική ταινία, φαίνονται 40 κομάντος να πλησιάζουν στο ξενοδοχείο, στη Μαρμαρίδα, όπου διέμενε ο Ερντογάν επί έξι ημέρες με σκοπό να τον συλλάβουν είτε να τον σκοτώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίλεκτοι κομάντος από την πλευρά των “στασιαστών” έφτασαν στο σημείο με ελικόπτερα που είχαν απογειωθεί από τη Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε ενημερωθεί για τις κινήσεις αυτές, με αποτέλεσμα να καταφέρει να διαφύγει σε κοντινό σημείο, ενώ στο ξενοδοχείο παράμεναν περισσότεροι από 100 άνδρες της φρουράς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολούθησε πραγματική μάχη, μάλιστα οι πραξικοπηματίες έπληξαν με ρουκέτα από αεροσκάφος το ξενοδοχείο, ωστόσο ο Ερντογάν είχε διαφύγει.

Οι εικόνες από το εσωτερικό του ξενοδοχείου δείχνουν καταστροφές από την έκρηξη και σημάδια από τις σφαίρες στο εσωτερικό που μαρτυρούν τη σφοδρότητα της μάχης που εκτυλίχθηκε.

Μια άλλη ομάδα 39 αξιωματικών της αεροπορίας μετέφερε με έξι μεταγωγικά αεροσκάφη βόμβες και πυραύλους στη βάση της Μαλάτειας στην ανατολική Τουρκία.

Στόχος τους ήταν να εξοπλίσουν τα βομβαρδιστικά τύπου F4 που στάθμευαν εκεί και στη συνέχεια να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον της Άγκυρας.

Οι πραξικοπηματίες κατάφεραν να αιφνιδιάσουν αρχικά τους φρουρούς και το προσωπικό του αεροδρομίου, κατάφεραν να καταλάβουν μεγάλο μέρος της βάσης, ωστόσο στρατιωτικοί πιστοί στο καθεστώς τοποθέτησαν οχήματα στον αεροδιάδρομο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απογειωθούν τα μαχητικά.

Ακολούθησε μάχη και μετά από δύο ώρες οι πραξικοπηματίες παραδόθηκαν.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr