ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπαν Ομπάμα – Ερντογάν για την έκδοση του Γκιουλέν

Τι είπαν Ομπάμα – Ερντογάν για την έκδοση του Γκιουλέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προσέφερε σε τηλεφωνική του συνδιάλεξη που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την βοήθεια της Ουάσινγκτον στις έρευνες της Άγκυρας για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της περασμένης Παρασκευής, παράλληλα όμως κάλεσε τις τουρκικές αρχές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση καθώς καταδιώκουν τους υπεύθυνους για την προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σχετικά με την νομική κατάσταση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος και την έκδοση του οποίου η Άγκυρα έχει εξαγγείλει ήδη ότι θα ζητήσει.

Ο Έρνεστ ανέφερε πως η τουρκική κυβέρνηση έστειλε σε ηλεκτρονική μορφή υλικό στην κυβέρνηση των ΗΠΑ το οποίο εξετάζεται από αμερικανούς αξιωματούχους.

Πρόσθεσε ότι το αίτημα έκδοσης από μέρους της Τουρκίας, μόλις υποβληθεί, θα αξιολογηθεί βάσει της συμφωνίας έκδοσης που έχουν συνάψει τα δύο κράτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία – «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»

Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία

JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του

Καλιμπάφ (Ιράν): «Μια εγχώρια παραγόμενη, ανεξάρτητη τάξη είναι αυτή που θα αποδώσει πραγματικά ειρήνη και ασφάλεια»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr