ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το σχέδιο Ερντογάν για τον πλήρη έλεγχο του στρατού – Κλείνει τις στρατιωτικές σχολές

Το σχέδιο Ερντογάν για τον πλήρη έλεγχο του στρατού – Κλείνει τις στρατιωτικές σχολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εφαρμογή θέτει ο Ερντογάν το σχέδιο του για τον πλήρη έλεγχο του στρατού και την ανάληψη από μέρους του υπερεξουσιών “σουλτάνου”.

Το Σάββατο το βράδυ ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλες τις στρατιωτικές σχολές και θα δημιουργήσει μια νέα “ανώτατη σχολή εθνικής άμυνας” την οποία βέβαια ο ίδιος θα ελέγχει πλήρως.

Στους σχεδιασμούς του σουλτάνου, είναι η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και κυρίως ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, της MİT, να αναφέρονται πλέον στον ίδιο τον Πρόεδρο δηλαδή στον ίδιο.

Όμως, κάτι τέτοιο προϋποθέτει την αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να μετατραπεί το πολιτικό σύστημα σε προεδρικό πράγμα βέβαια που απαιτεί τη συναίνεση της αντιπολίτευσης.

Ο Ερντογάν, πάντως, υλοποιεί ταχέως το σχέδιο του και σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού τύπου ακόμη και σήμερα Κυριακή θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ορισμένες αλλαγές που επιβάλει ο σουλτάνος κυρίως στο στράτευμα.

Άλλωστε ήδη έχουν γίνει τεράστιες εκκαθαρίσεις στις ένοπλες δυνάμει της Τουρκίας με τον Ερντογάν να δηλώνει ότι ο στρατός χρειάζεται «νέο αίμα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Όλα μας τα νησιά έχουν δικαιώματα – Οι αναθεωρητικές βλέψεις παραβιάζουν τους κανόνες της διεθνούς έννομης τάξης

Νέα τουρκική πρόκληση με τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας»

Συνάντηση Φαραντούρη-Μετσόλα για τα ελληνικά εθνικά θέματα και την τουρκική επιθετικότητα

Tουρκική πυραυλάκατος παρενόχλησε το Ocean link που ποντίζει καλώδιο μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Οπλισμένα F-16 πάνω στο FIR Αθηνών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr