Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη αντεπίθεση των Κούρδων – To PKK “θερίζει” Τούρκους στρατιώτες

Μεγάλη αντεπίθεση των Κούρδων – To PKK “θερίζει” Τούρκους στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη αντεπίθεση των κουρδικών αντάρτικων δυνάμεων του PKK βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στην Τουρκία, με τους Τούρκους να υφίστανται βαρύτατες απώλειες.

Στις 29 Ιουλίου, Γκερίλας του PKK επιτέθηκαν στην Τσουκούρτσα της επαρχίας Χακάρι, του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, σε έναν λόφο που είχαν στρατοπεδεύσει Τούρκοι χωροφύλακες.

Από τη σφοδρή επίθεση των Κούρδων 21 χωροφύλακες σκοτώθηκαν, 25 τραυματίστηκαν και οι υπόλοιποι το έβαλαν στα πόδια πηδώντας μέσα στον ποταμό Ζαπ για να σωθούν. Οι Κούρδοι έχασαν δύο αντάρτες.

Σε άλλη μάχη, 5 χιλιόμετρα έξω από το Σεμντινλί, επίσης στην επαρχία Χακάρι, οι Τούρκοι βομβάρδισαν κουρδικές θέσεις μέσα στο δάσος προκαλώντας πυρκαγιά.

Παράλληλα οι Κούρδοι μπλόκαραν τους δρόμους που μπορεί κανείς να βγει ή να μπει στο Σεμντινλί και σκότωσαν πολλούς Τούρκους στρατιώτες, δίχως να έχει γίνει ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός των τουρκικών απωλειών.

Στις 29 Ιουλίου στην Άμιδα, δηλαδή στο Ντιγιάρμπακιρ, κοντά στο χωριό Χατσίγια Κούρδα, οι αντάρτες χτύπησαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας με σαμποτάζ. Το ένα καταστράφηκε ολοσχερώς, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι Τούρκοι σκοτώθηκαν.

Στο Σιρνάκ, στις 28 Ιουλίου, Κούρδοι αντάρτες εξετέλεσαν αποστολή δολοφονίας Τούρκων στρατιωτών στο φυλάκιο Μίλα Γκουρία στην περιοχή Τσουντί. Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε κι ένας ακόμα τραυματίστηκε.

Σε άλλη μάχη, πάλη στην Τσουκούρτσα, στον δρόμο που συνδέει το Χακάρι με την Τσουκούρτσα, οι Τούρκοι παραδέχθηκαν ότι έχασαν πέντε στρατιώτες και είχαν οκτώ τραυματίες κι έναν αγνοούμενο.

Οι χωρικοί από τις γύρω περιοχές λένε ότι βρήκαν οκτώ νεκρούς στρατιώτες ενώ οι αγνοούμενοι είναι πολλοί περισσότεροι.

Κούρδοι αντάρτες έστησαν ενέδρα σε φάλαγγα του τουρκικού στρατού που κατευθυνόταν από το φυλάκιο Μαμρές στο φυλάκιο Ρουμπαρόκ, στην περιοχή του Σεμντινλί της επαρχίας Χακάρι, στις 28 Ιουλίου. Ένα όχημα του στρατού που μετέφερε 15 στρατιώτες τινάχτηκε στον αέρα και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στη συνέχει οι αντάρτες χτύπησαν και φυλάκιο Μαμρές από δύο πλευρές με αντιαρματικές ρουκέτες και οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι σκότωσαν όλη τη φρουρά.

Οκτώ άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας έπεσαν σε παγίδα με βόμβα, που ανατίναξε το τεθωρακισμένο όχημά τους, κοντά στο χωριό Κοζμπερί στην επαρχία Μαρντίν στις 25 Ιουλίου. Σκοτώθηκαν όλοι.

Ο τουρκικός στρατός αποκρύπτει συστηματικά τις απώλειές του στις μάχες με τους Κούρδους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr