Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορα με τη Συρία

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορα με τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τούρκοι συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ πάνω σε Κούρδους αμάχους που προσπαθούσαν να περάσουν κρυφά τα σύνορα από τη Συρία στην Τουρκία, για να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Τουλάχιστον ένας πρόσφυγας σκοτώθηκε κι ακόμα δύο τραυματίστηκαν από τα πυρά της συνοριοφυλακής το βράδυ του Σαββάτου.

“Τα θύματα προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα και να μπουν στην Τουρκία αφού διέφυγαν από το χωριό Κελίκα, στην περιοχή του κουρδικού καντονιού της Εφρίν. Αλλά οι ανηλεείς Τούρκοι άνοιξαν πυρ, σκότωσαν έναν 35χρονο [αναγνωρίστηκε ως ο Άχμεντ Αμπντό] και τραυμάτισαν ακόμα δύο”, είπε η Ουαλίντα Χασάν, επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κουρδικού καντονιού Τσεζίρε στη βόρεια Συρία.

“Οι άοπλοι άμαχοι προσπαθούσαν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο επειδή οι εξτρεμιστές ισλαμιστές συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τα κουρδικά χωριά και κωμοπόλεις. Ωστόσο, η κτηνωδία των τουρκικών δυνάμεων φαίνεται ότι ξεπέρασε εκείνη των τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία”, είπε η ίδια μιλώντας στο ARA News.

“Ζητάμε από τη Διεθνή Κοινότητα να παρέμβει και να σταματήσει τις τουρκικές παραβιάσεις κατά βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, είπε.

Το περιστατικό αυτό συνέβη μια εβδομάδα μετά τον φόνο ενός ακόμα πολίτη, στη συνοριακή πόλη Ρας Αλ Αΐν, γνωστή κι ως Σερεκανίγιε στους Κούρδους, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε από Τούρκους συνοριοφύλακες ενώ προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα. Ο Χαλίλ Νταούλ, 25 ετών, από την κωμόπολη Αλούκ, [5 χιλιόμετρα ανατολικά της Σερεκανίγιε στην επαρχία Χασάκα], έχασε τη ζωή του την προηγούμενη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να χτίζει συνοριακό τείχος κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία και συγκεκριμένα με τις κουρδικές περιοχές.

Η Τουρκία, μετά τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει δώσει εντολή στους φρουρούς στα σύνορα να ανοίγουν πυρ σε πρόσφυγες που προσπαθούν να φύγουν από τη Συρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνήθως σκοτώνουν τους Κούρδους πρόσφυγες, δηλαδή όσους προσπαθούν να περάσουν κρυφά τα σύνορα από τις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr