Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρίζουν τα κόκαλα του σκοτωμένου Ρώσου πιλότου – Ο Πούτιν στο πλευρό Ερντογάν

Τρίζουν τα κόκαλα του σκοτωμένου Ρώσου πιλότου – Ο Πούτιν στο πλευρό Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον ομόλογό του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέπτεται την Αγία Πετρούπολη, ότι ελπίζει η Άγκυρα να μπορέσει να αποκαταστήσει πλήρως την τάξη μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου μήνα, υπογραμμίζοντας ακόμη ότι η Μόσχα αντιτίθεται πάντα σε αντισυνταγματικές ενέργειες.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν “έδωσε την ευχή” του στον ίδιο άνθρωπο που μέχρι πριν λίγο καιρό τον είχε καταγγείλει παγκοσμίως ότι έκανε λαθρεμπόριο πετρελαίου και αρχαιοτήτων με το Ισλαμικό Κράτος, ότι εξόπλιζε τους τζιχαντιστές -όλα αυτά με αναφορές που κατέθεσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ- και φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε, τον άνθρωπο που του κατέρριψε το βομβαρδιστικό επειδή του “παραβίασε” τον εθνικό εναέριο χώρο.

Το ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ρωσία πραγματοποιείται ενώ οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι τεταμένες εξαιτίας ανησυχιών για τον χειρισμό από την Άγκυρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος, κατά το οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 240 άνθρωποι.

Καλωσορίζοντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μεγαλοπρεπή αίθουσα του παλατιού Κονσταντινόφσκι, σε απόσταση 15 χλμ. νότια της Αγίας Πετρούπολης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος να βελτιώσει τις σχέσεις με την Τουρκία, για τις οποίες είπε ότι έπεσαν από ένα ιστορικά υψηλό σημείο σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

«Η σημερινή επίσκεψή σας, την οποία πραγματοποιήσατε παρά την πραγματικά περίπλοκη εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, δείχνει ότι θέλουμε όλοι να επανεκκινήσουμε τον διάλογό μας και να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας», δήλωσε ο κ. Πούτιν, πριν οι δύο άνδρες αποσυρθούν για συνομιλίες.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας προσέφερε στη συνέχεια ηθική υποστήριξη στον κ. Ερντογάν σε σχέση με το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του περασμένου μήνα.

«Θέλω και πάλι να δηλώσω ότι είναι για μας θέση αρχής να τασσόμαστε πάντα κατηγορηματικά εναντίον οποιωνδήποτε αποπειρών για αντισυνταγματικές ενέργειες», δήλωσε ο κ. Πούτιν.

«Θέλω να εκφράσω την ελπίδα ότι υπό την ηγεσία σας ο τουρκικός λαός θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα (σ.σ. τις επιπτώσεις της απόπειρας πραξικοπήματος) και ότι θα αποκατασταθούν η τάξη και η συνταγματική νομιμότητα», είπε ακόμη.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι δύο άνδρες θα συζητήσουν πώς θα αποκατασταθούν οι εμπορικές και οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η συνεργασία τους εναντίον της τρομοκρατίας.

Η Ρωσία επέβαλε εμπορικές κυρώσεις στην Τουρκία μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροπλάνου της και ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μειώθηκε κατά 87% το πρώτο εξάμηνο το 2016.

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία εισέρχεται σε μια «πολύ διαφορετική περίοδο» στις σχέσεις της με τη Ρωσία και ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στις δύο χώρες θα βοηθήσει στην επίλυση περιφερειακών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, πολλοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, καθώς και ο επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (MIT) Χακάν Φιντάν, συνοδεύουν τον κ. Ερντογάν στη Ρωσία.

Ένα σχόλιο μόνο από το TRIBUNE: Τρίζουν τα κόκαλα του νεκρού Ρώσου πιλότου που σκότωσαν οι μισθοφόροι του Ερντογάν, μετά την κατάρριψη του βομβαρδιστικού από τουρκικά F-16.

Διαβάστε επίσης εδώ: Ο απόλυτος αυτοεξευτελισμός της Ρωσίας με τον Ερντογάν – Ούτε «τσίπα», ούτε «μπέσα»!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μόσχα: Τελική πρόβα στην Κόκκινη Πλατεία για την μεγάλη παρέλαση της 9ης Μαΐου για την «Ημέρα της νίκης»

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο

Ιταλός υπ. Άμυνας: Οι Ιταλοί στρατιώτες δεν θα έχουν άμεση δραστηριοποίηση στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Κρεμλίνου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr