ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Με Barak MX η Εθνική Φρουρά της Κύπρου πανέτοιμη να κάνει σκόνη τους Τούρκους εισβολείς
Φοβισμένος ο μπουρδολόγος Φιντάν «πουλά μπράτσα» ως «τζάμπα μάγκας» κι επειδή τρέμει μία σύγκρουση το παίζει... «γαλοπούλα» της ειρήνης
Η Γροιλανδία τέθηκε υπό την προστασία των ΗΠΑ - Ο Τραμπ πανηγυρίζει
Ο ΟΗΕ δεν ασχολείται με την Τουρκία που κατέχει το 5% της Συρίας αλλά με το Ισραήλ
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης $3 δισ. στην Τουρκία: Συνελήφθησαν 9 Ισραηλινοί πολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαταγή σε όλες τις μονάδες που βρίσκονται κοντά στην Κριμαία και στις περιοχές που ελέγχουν φιλορώσοι αποσχιστές στα ανατολικά να τεθούν σε ύψιστη στρατιωτική ετοιμότητα έδωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.
Η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει αυξηθεί, μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε την Πέμπτη η Μόσχα περί προσπάθειας εισόδου Ουκρανών κομάντο στην ελεγχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.
Η Κριμαία, ως Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας, αποτελεί αυτόνομη οντότητα στο πλαίσιο της Ουκρανίας από το 1954, όταν στο πλαίσιο της τότε Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία την παραχώρησε στην Ουκρανία.
Μετά την ανατροπή του φιλορώσου Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, τον Φεβρουάριο του 2014, οι Ρώσοι ανέπτυξαν στρατιωτικές δυνάμεις στη χερσόνησο και στη συνέχεια διεξήγαγαν δημοψήφισμα, το οποίο θεωρήθηκε παράτυπο τόσο από τις ουκρανικές αρχές όσο και από τη διεθνή κοινότητα.
Με βάση το δημοψήφισμα, η Κριμαία, ως Δημοκρατία της Κριμαίας, εντάχθηκε ως ομόσπονδη δημοκρατία, στη Ρωσική Ομοσπονδία και θεωρείται πλέον από τη Μόσχα ρωσικό έδαφος.
Στην Κριμαία η πλειονότητα των κατοίκων είναι εθνικά Ρώσοι ή ρωσόφωνοι Ουκρανοί. Στη χερσόνησο υπάρχει ελληνική μειονότητα όπως και μειονότητα Τατάρων Τούρκων.























































