Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιδημία χολέρας σκορπά το θάνατο στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Επιδημία χολέρας σκορπά το θάνατο στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιδημία χολέρας η οποία έχει ξεσπάσει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, σύμφωνα με τη UNICEF, ενώ ένας απολογισμός που είχε δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας την Τρίτη έκανε λόγο για 10 νεκρούς.

«Τουλάχιστον 16 άνθρωποι είναι νεκροί στην πρώτη επιδημία χολέρας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από το 2011», τόνισε η UNICEF σε ανακοίνωση που εξέδωσε, προσθέτοντας ότι 66 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων επτά παιδιών, έχουν καταγραφεί κατά μήκος του ποταμού Ουμπανγκί.

«Τα παιδιά, κυρίως όσα είναι ηλικίας μικρότερης των πέντε ετών, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της UNICEF στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Μοχάμεντ Μαλίκ Φολ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η UNICEF ανέφερε ότι διανέμει μαζί με το υπουργείο Υγείας της χώρας φάρμακα και πόσιμο νερό. Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών έχει επίσης αρχίσει εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στις πληγείσες περιοχές.

Η επιδημία εκδηλώθηκε στην κοινότητα Ντζούκου, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπανγκί, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Η επιδημία η οποία είχε εκδηλωθεί στα τέλη του 2011 είχε στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 20 ανθρώπων στην περιοχή του Μπανγκί.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία – μια από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη – δυσκολεύεται να ξεπεράσει τις συνέπειες που είχε η σύγκρουση που σπάρασσε τη χώρα επί δύο χρόνια, από το 2013 ως το 2015, μετά από την ανατροπή του προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ.

Η κρίση στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και εκτόπισε εκατοντάδες χιλιάδες άλλους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο πληθυσμός της Γάζας απειλείται από λιμό

Η Γάζα ξεμένει από νερό – Οι μονάδες επεξεργασίας λυμάτων δεν λειτουργούν

Εκατοντάδες «πεπειραμένοι» μισθοφόροι της «Βάγκνερ» στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Στόχος ο «έλεγχος» των μισθοφόρων της «Βάγκνερ» στην Αφρική

Η Μόσχα καθησύχασε τις κυβερνήσεις Συρίας, Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και Μάλι ότι έχει υπό έλεγχο τους Βαγκνερίτες στις χώρες τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr