Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου εξευτέλισε το ΝΑΤΟ μιλώντας στο ρωσικό Sputnik

Ο Τσαβούσογλου εξευτέλισε το ΝΑΤΟ μιλώντας στο ρωσικό Sputnik
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε επίθεση στο ΝΑΤΟ, ισχυριζόμενος ότι η συμμαχία δεν συνεργάζεται πλήρως με την Άγκυρα.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό Sputnik, άφησε να εννοηθεί ότι η Τουρκία εξετάζει στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία.

Ο Τσαβούσογλου είπε στο Sputnik ότι η Άγκυρα έχει γίνει ανήσυχη από την έλλειψη προθυμίας που δείχνει το ΝΑΤΟ να συνεργαστεί με την Τουρκία, που είναι μέλος της συμμαχίας.

“Κατά τη γνώμη μας τα μέλη του ΝΑΤΟ συμπεριφέρονται με υπεκφυγές στον τρόπο αντιμετώπισης θεμάτων όπως η ανταλλαγή τεχνολογίας και οι κοινές επενδύσεις. Η Τουρκία σκοπεύει να αναπτύξει τη δική της αμυντική βιομηχανία και να ενισχύσει το αμυντικό της σύστημα”, είπε στο Sputnik.

“Υπό αυτή την έννοια, εάν η Ρωσία επρόκειτο να το αντιμετωπίσει αυτό με ενδιαφέρον, είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε την πιθανότητα της συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα”, είπε ο Τσαβούσογλου απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας της Τουρκίας με τη Ρωσία στους εξοπλισμούς, στα αμυντικά συστήματα και στην πολεμική βιομηχανία.

Δεν είναι οι πρώτες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που εκβιάζουν το ΝΑΤΟ μιλώντας για την καλή τους διάθεση να συνεργαστούν στρατιωτικά με τη Ρωσία.

Το θέμα είναι για πόσο καιρό ακόμα η συμμαχία και η ηγεσία αυτής, η Ουάσιγκτον, θα ανέχονται τους φανατικά αντιαμερικανούς και αντιδυτικούς ισλαμιστές της Άγκυρας να εκβιάζουν τον δυτικό κόσμο και την ασφάλειά του.

Το TRIBUNE έχει γράψει εδώ κι αρκετές ημέρες ότι η Τουρκία έχει παραβιάσει όλες τις κόκκινες γραμμές κι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται, όχι μόνο γιατί δείχνει μια Άγκυρα που τολμά και αψηφά τις ΗΠΑ, αλλά γιατί απαξιώνει το ίδιο το ΝΑΤΟ στα μάτια εχθρών και φίλων.

Ελπίζουμε να μη βγει πάλι καμιά “ανατολικοευρωπαία”, στην Οάνα Λουνγκέσκου αναφερόμαστε – στη Ρουμάνα δημοσιογράφο που έγινε Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, για να διαβεβαιώσει τον κόσμο πόσο απαραίτητη είναι η Τουρκία για τη συμμαχία. Ο εξευτελισμός της Δύσης από τους πασάδες της Άγκυρας πρέπει να σταματήσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr