Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε ο οπλαρχηγός της Ανσάρ Αλ Ισλάμ – Θρηνούν οι τζιχαντιστές

Σκοτώθηκε ο οπλαρχηγός της Ανσάρ Αλ Ισλάμ – Θρηνούν οι τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θρηνούν οι τζιχαντιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον θάνατο του οπλαρχηγού της οργάνωσης Ανσάρ Αλ Ισλάμ, Αμπού Λεΐθ Αλ Τουνίσι, που σκοτώθηκε σε μάχη με τον συριακό στρατό στα νότια της πόλης του Χαλεπιού.

Ο τρομοκράτης οπλαρχηγός σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να αποκρούσει επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων στον λόφο Αλ Μαχρουκάτ, στα νότια της συνοικίας Ραμούσε στο νοτιοδυτικό Χαλέπι.

Στο πλευρό του σκοτώθηκαν και τρεις Κούρδοι τζιχαντιστές συμμαχητές του, οι Μουχατζέρ Αλ Κουρντί, Αμπού Ζακάγια Αλ Κουρντί και Χαμπίμπ Αλ Κουρντί.

Η Ανσάρ Αλ Ισλάμ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, είναι μια οργάνωση που δημιουργήθηκε από Κούρδους σουνίτες τζιχαντιστές στο Ιράκ το 2001.

Πολέμησε τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ μετά την εισβολή του 2003.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία, η οργάνωση έσπευσε να πολεμήσει ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ όπως κι άλλες σουνιτικές οργανώσεις της Μέσης Ανατολής και της Μεσοποταμίας.

Τον Αύγουστο του 2014 η οργάνωση διασπάστηκε. Ένα μέρος της προσχώρησε στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ενώ η υπόλοιπη συνέχισε να μάχεται στη Συρία ως μέρος της Αλ Κάιντα.

Να διευκρινιστεί εδώ ότι υπάρχουν πολλοί Κούρδοι ισλαμιστές που πολεμάνε είτε με τους τζιχαντιστές είτε υποστηρίζουν τον Ερντογάν μέσα στην Τουρκία.

Οι Κούρδοι που αγωνίζονται για εθνική ανεξαρτησία και προβάλλουν ένοπλη αντίσταση σε Συρία, Ιράκ, Ιράν και Τουρκία είναι οι αριστεροί και σοσιαλιστές Κούρδοι πατριώτες.

Βεβαίως και το δημοκρατικό – σοσιαλιστικό κίνημα στο Κουρδιστάν εκφράζει την πλειονότητα των Κούρδων, αλλά όπως συμβαίνει σε όλους τους πολέμους και σε όλα τα έθνη, υπάρχουν και Κούρδοι δοσίλογοι κι αυτοί προέρχονται από τον ακροδεξιό ισλαμοφασιστικό χώρο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr