Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

80 δισ. δολάρια έχασε η Ουκρανία από την απόσχιση της Κριμαίας

80 δισ. δολάρια έχασε η Ουκρανία από την απόσχιση της Κριμαίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κριμαία, Ουκρανία, Ρωσία,

Σε 80 δισ. δολάρια υπολόγισε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας τις οικονομικές απώλειες της χώρας του από την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Ο αριθμός αυτός, μάλιστα, αναμένεται να είναι μεγαλύτερος αν συμπεριληφθούν τα χαμένα κέρδη και η αξία των ενδεχόμενων ενεργειακών αποθεμάτων στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Πάβλο Πετρένκο τη Δευτέρα δήλωσε ότι το Κίεβο θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης εναντίον της Ρωσίας και θα προσαγάγει μεμονωμένα πρόσωπα στη δικαιοσύνη για στρατιωτικά εγκλήματα και εγκλήματα κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

«Οποιαδήποτε δημόσια περιουσία βρίσκεται στο έδαφος της Κριμαίας αποτελεί περιουσία της Ουκρανίας και η Ρωσία φέρει την πλήρη ευθύνη για τις απώλειες που υπέστησαν κρατικές εταιρείες, υπουργεία και υπηρεσίες» είπε ο Πετρένκο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο Πετρένκο είπε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας στηρίζει τις προτεινόμενες νομικές ενέργειες με τις οποίες θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία τον περασμένο μήνα.

Αναλυτές υπολογίζουν ότι η αξία των ενεργειακών κοιτασμάτων, τα οποία εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 165,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 44 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου, είναι από 800 εκατομμύρια δολάρια ως 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Και κατέληξε: «Η Ουκρανία δεν αναγνωρίζει τη ρωσική κατοχή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μήνυμα Λαβρόφ σε Ευρώπη: «Οι ΗΠΑ θα σας εγκαταλείψουν αν στείλετε στρατό στην Ουκρανία»

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ επιθυμούν τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας έως τον Ιούνιο

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

«Άνοιγμα» Μακρόν σε Πούτιν: Η μυστική αποστολή στη Μόσχα για διάλογο και η … σκιά του Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr