Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Παρέδωσαν τα όπλα τους οι Ουκρανοί αστυνομικοί στο Λουγκάντσκ

ΒΙΝΤΕΟ: Παρέδωσαν τα όπλα τους οι Ουκρανοί αστυνομικοί στο Λουγκάντσκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Λουγκάντσκ, Ουκρανία,

Τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας εγκατέλειψαν το βράδυ το αρχηγείο της αστυνομίας στη Λουγκάντσκ στην ανατολική Ουκρανία το οποίο πολιορκούνταν από νωρίς το απόγευμα από φιλορώσους αυτονομιστές και παρέδωσαν τα όπλα τους.

Στις 22:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) οι αστυνομικοί χωρίς τα όπλα τους πέρασαν σε μία γραμμή μπροστά από τους παραταγμένους πολίτες και ενόπλους και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία τα οποία είχαν έρθει για να τους παραλάβουν.

«Γυρίστε σπίτι!», φώναζε το πλήθος. Ένα πρώτο λεωφορείο απομάκρυνε περίπου 30 νεαρούς αστυνομικούς, εμφανώς τρομαγμένους, ενώ ένα άλλο περίμενε για να μεταφέρει τους υπόλοιπους.

Περίπου στις 21:00 ένας από τους αξιωματούχους των φιλορώσων αυτονομιστών είπε στο πλήθος από ένα μεγάφωνο: «Τα όπλα θα περάσουν στον έλεγχο της αστυνομίας του λαού της Λουγκάντσκ. Θα ασφαλίσουμε τα όπλα αυτά».

Λίγο νωρίτερα απευθυνόμενος στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κτίριο είχε πει: «Δεν θα σας πειράξουμε. Μπορείτε να βγείτε».

«Είναι έφηβοι, είναι μόλις 18 ετών, είναι τρομοκρατημένοι», είχε πει ένας από τους ενόπλους μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς όμως να δώσει το όνομά του. Ακουμπώντας το καλάσνικόφ του πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τον λαό. Δεν θα πυροβολούσαμε ποτέ πρώτοι».

Η πολιορκία ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα αφού οι διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί στις 14:00, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το κτίριο της περιφερειακής κυβέρνησης, το γραφείο της εισαγγελίας και την έδρα της τοπικής τηλεόρασης της Λουγκάντσκ.

Οι αυτονομιστές προσπάθησαν να σπάσουν με ένα ανατρεπόμενο φορτηγό μια πόρτα του αρχηγείου της αστυνομίας, όμως οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης.

Περίπου 40 ένοπλοι με στολές παραλλαγής έφτασαν στο σημείο και πήραν θέση γύρω από το κτίριο στοχεύοντας στα παράθυρά του. Ένας εξ αυτών πυροβόλησε στον αέρα. Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις και μία ώρα αργότερα οι φιλορώσοι αυτονομιστές είπαν ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν να παραδοθούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ουκρανία αναφέρει επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ζαχάροβα: «Η πατρίδα μας δεν πωλείται» – Δεν θα δοθούν πίσω τα εδάφη που κατασχέθηκαν στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι κατέλαβαν χωριό στο Ντονέτσκ – Δύσκολα τα πράγματα για τους Ουκρανούς στο μέτωπο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr