Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φυλακισμένοι τζιχαντιστές καθοδηγούσαν επιθέσεις στο Κιρκούκ του Ιράκ

Φυλακισμένοι τζιχαντιστές καθοδηγούσαν επιθέσεις στο Κιρκούκ του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που καθοδηγούσε τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα από φυλακή της πόλης Κιρκούκ του Ιράκ, η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους Πεσμεργκά, ανακάλυψαν οι δυνάμεις ασφαλείας του ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο πυρήνας των φυλακισμένων τζιχαντιστών χρησιμοποιούσε γυναίκες και παιδιά ως αγγελιοφόρους για να επικοινωνούν με άλλους τζιχαντιστές εκτός φυλακής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας στο Κιρκούκ, οι φυλακισμένοι -ορισμένοι από τους οποίους είναι οπλαρχηγοί του ISIS- συντόνιζαν και καθοδηγούσαν τρομοκρατικές επιθέσεις στα μετόπισθεν των ιρακινών και κουρδικών δυνάμεων με κρυφούς πυρήνες της οργάνωσης στα ελεύθερα εδάφη του Ιράκ.

Για να αποφύγουν να “καρφωθούν”, οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούσαν παιδιά και γυναίκες για να μεταφέρουν τα μηνύματά τους εκτός φυλακής σε κρυφούς πυρήνες και τους έδιναν εντολές για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικά χτυπήματα στην περιοχή του Κιρκούκ και στα περίχωρά της, στοχεύοντας τα μετόπισθεν των ιρακινών και κουρδικών δυνάμεων.

Οι εκτός φυλακής πυρήνες των τζιχαντιστών χρησιμοποιούσαν και το διαδίκτυο για να επικοινωνούν στη συνέχεια μεταξύ τους.

Πολλοί νομίζουν ότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να ηττηθεί στα πεδία των μαχών.

Οι τζιχαντιστές όμως είναι πρωτίστως μια τρομοκρατική οργάνωση που όταν αποσύρεται ή διώχνεται από μια περιοχή αφήνει πίσω της πυρήνες μελών της που συνεχίζουν τον πόλεμο με βομβιστικές επιθέσεις κι άλλες τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο τζιχαντισμός δεν είναι κάτι που μπορεί σταδιακά να περιορίζεται γεωγραφικά μέχρι να εξαλειφθεί. Ο τζιχαντισμός είναι εξαπλωμένος παντού και συνεχίζει να εξαπλώνεται και για αυτό κανείς στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει πώς να τον νικήσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Ποινές «εξόντωσης» σε Ντεμιρτάς και Κούρδους πολιτικούς για την εξέγερση του 2014

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν με χημικά όπλα τους Κούρδους αντάρτες

Ιρακινό Κουρδιστάν: Το Βατικανό επαίνεσε τον Μπαρζανί για τη θρησκευτική ελευθερία

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr