ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
48 ώρες: Ο Νετανιάχου διατάζει ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν πριν από την εκεχειρία του Τραμπ
Τραγωδία στον Βόλο: Κάηκαν ζωντανές μητέρα και κόρη μέσα στο σπίτι τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθεί στις 12 Δεκεμβρίου η Κριστίν Λαγκάρντ, για τον ρόλο της στην υπόθεση της αποζημίωσης ύψους 400 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, την περίοδο που η ίδια κατείχε τη θέση της υπουργού Οικονομικών της χώρας το 2008.
Η δίκη θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 του ίδιου μήνα και πρόκειται να είναι μόλις η πέμπτη στην δικαστική ιστορία, που το σώμα θα αποτελείται από τρεις δικαστές και έξι βουλευτές και από την Κάτω και από την Ανω βουλή.
«Θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο δικηγόρος της Λαγκάρντ Πατρίκ Μεσονέβ, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η έφεση της Λαγκάρντ που είχε καταθέσει κατά της απόφασης δικαστηρίου τον Δεκέμβριο, η οποία την παρέπεμπε σε δίκη ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας (CJR), του ειδικού δικαστηρίου που εκδικάζει αδικήματα που διαπράττονται από μέλη της κυβέρνησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, είχε απορριφθεί από το ανώτατο εφετείο της Γαλλίας.
Η πρώην υπουργός του Νικολά Σαρκοζί κατηγορείται ότι επέτρεψε να γίνει μια διαιτησία ανάμεσα στον Μπερνάρ Ταπί και την πρώην δημόσια τράπεζα Credit Lyonnais, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν το δημόσιο να καταβάλει το 2008 στον επιχειρηματία 404 εκατ. ευρώ.























































