Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτική σφαγή στη Αυστρία – Καγκελάριος εναντίον υπουργού Οικονομίας για τη λιτότητα

Πολιτική σφαγή στη Αυστρία – Καγκελάριος εναντίον υπουργού Οικονομίας για τη λιτότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πραγματική πολιτική σφαγή στην Αυστρία με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν να αποκαλεί ακροδεξιό τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών που του άσκησε κριτική για τις απόψεις του υπέρ του τερματισμού των πολιτικών λιτότητας.

Ο Κρίστιαν Κέρν απέρριψε την Τετάρτη ως “έκφραση μιας συγκεκριμένης δεξιάς ιδεολογίας”, την κριτική που άσκησε νωρίτερα στις προτάσεις του για τερματισμό της αυστηρής λιτότητας και αλλαγή στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο Αυστριακός καγκελάριος σημείωσε πως στην σημερινή ομιλία του για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησε έναν διπλασιασμό των πόρων του Προγράμματος Επενδύσεων για την τόνωση της απασχόλησης, δηλαδή αυτό ακριβώς που θέλει και ο ίδιος.

Προφανώς απευθυνόμενος άμεσα στον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών ο οποίος είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα τον καγκελάριο “φορέα αριστερής δικαιολογίας” για τις θέσεις που ανέπτυξε σε προχθεσινό άρθρο του στη γερμανική συντηρητική εφημερίδα “Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ”, ο Κρίστιαν Κερν παρατήρησε στη συνέντευξή του ότι, όπως καθένας γνωρίζει, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και όχι των Σοσιαλδημοκρατικών.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στην αυστριακή Βουλή, Αντρέας Σίντερ, σε δηλώσεις του επισήμανε πως σύμφωνα με τα κριτήρια του Λαϊκού Κόμματος του Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα έπρεπε να είναι “φορέας αριστερής ιδεολογίας”.

Στο άρθρο του στην “Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ”, ο Αυστριακός καγκελάριος καταδίκαζε την πολιτική της αυστηρής λιτότητας των περασμένων ετών στην ΕΕ, την οποία θεωρεί ως την αιτία της αυξανόμενης αντιευρωπαϊκής στάσης των πολιτών της και ζητά την ριζική αλλαγή πορείας στην ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να ξαναγίνει η Ευρώπη “ήπειρος της ελπίδας”, θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι δημόσιες επενδύσεις της ΕΕ, οι προβλεπόμενες επενδύσεις ύψους 315 εκατομμυρίων ευρώ (σ.σ του Σχεδίου Γιούνκερ) είναι πολύ λίγες και “ούτε καν ο διπλασιασμός τους δεν θα ήταν αρκετός”, ενώ την Ευρωπαϊκή Ένωση οι πολίτες της την βλέπουν ως “συνήγορο ενός ανέντιμου εκμοντερνισμού” και παράλληλα η “ίδια δεν ανταποκρίνεται στην αποστολή της να τους προστατέψει από τις στρεβλώσεις της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας”.

Επιπλέον, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνιζε στο άρθρο του πως “οι απολογητές του νεοφιλελευθερισμού και συντηρητικοί πολιτικοί προσπαθούν να παρερμηνεύσουν την δημοσιονομική και οικονομική κρίση ως κρίση του ευρωπαϊκού κράτους πρόνοιας” και αυτό οδηγεί τους πολίτες στην ανασφάλεια και τους κάνει ευάλωτους σε λαϊκιστικά συνθήματα.

Τις θέσεις του καγκελαρίου Κρίστιαν Κερν υποστηρίζουν μαζικά με ανακοινώσεις τους η Σοσιαλιστική Νεολαία και τα σοσιαλδημοκρατικά συνδικάτα, με τον πρόεδρο της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης στην Αυστριακή Συνομοσπονδία Συνδικάτων, Βόλφγκανγκ Κάτσιαν να τονίζει σε αποψινές του δηλώσεις πως “όποιος επίμονα παραμένει σε μία πορεία (σ.σ. προφανώς στην πολιτική λιτότητας) η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο, αυτός οδηγεί το εγχείρημα της Ευρώπης συνειδητά στον τοίχο”.

Επίθεση στον Αυστριακό καγκελάριο για τις προτάσεις του, άσκησε σήμερα και το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, το μεγαλύτερο της αυστριακής αντιπολίτευσης, το οποίο, με τον υποψήφιό του -και υπαρχηγό του- Νόρμπερτ Χόφερ, να διεκδικεί το αξίωμα του ομοσπονδιακού προέδρου της χώρας στον επαναληπτικό γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου, έχοντας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καλές προοπτικές να τις κερδίσει.

Όπως καταγγέλλουν οι Ελεύθεροι σε ανακοίνωσή τους, ο Κρίστιαν Κερν δεν διδάχθηκε τίποτε από την ιστορία και έτσι η δημιουργία χρέους και επιβαρύνσεων είναι “το νέο του πρόγραμμα ρετρό, μιας ανύπαρκτης οικονομικής πολιτικής”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Αυστρία: Σεξουαλικές επιθέσεις σε 12χρονη από 17 εφήβους- Κατέγραφαν σε βίντεο τις πράξεις τους

Ένοχος για ψευδορκία ο Σεμπάστιαν Κουρτς

Αυστρία: «Χρυσή» κληρονόμος χαρίζει 25 εκατ. ευρώ

Οι Γερμανοί απαιτούν ΛΙΤΟΤΗΤΑ στην Ευρώπη από το 2024

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr