Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν βάζει τους μαθητές να γράφουν ποιήματα για το αποτυχημένο πραξικόπημα

Ο Ερντογάν βάζει τους μαθητές να γράφουν ποιήματα για το αποτυχημένο πραξικόπημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μεθόδους περασμένων δεκαετιών (τουλάχιστον για εμάς στην Ελλάδα) προσπαθεί ο Ερντογάν να εδραιώσει τη νεο-οθωμανική κυριαρχία του στην Τουρκία.

Όπως έγινε γνωστό, ο παρανοϊκός σουλτάνος της Άγκυρας έδωσε εντολή στους μαθητές της χώρας να γράψουν ποιήματα αφιερωμένα στον “θρίαμβο” επί του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ωστόσο, μια ομάδα μαθητών στο σχολείο «Boğazköy İMKB Vocational High School» στην Κωνσταντινούπολη αρνήθηκαν να γράψουν ποιήματα και γράμματα όπως τους ζητήθηκε από το καθεστώς και τώρα απειλούνται από την διεύθυνση του εκπαιδευτικού ιδρύματος να παραπεμφθούν στην πειθαρχική επιτροπή του σχολείου τους.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας sendika.org, με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους στην γειτονική χώρα, το υπουργείο Παιδείας μοίρασε φυλλάδια στους μαθητές με τίτλο: «Προσπάθεια να καταλάβουν την Τουρκία με πραξικόπημα».

Επίσης, στα πλαίσια της ίδιας προπαγάνδας εδραίωσης του νεο-οθωμανισμού, 19 εκατ. μαθητές παρακολούθησαν στα σχολεία τους βίντεο με τον πρόεδρο Ερντογάν να απαγγέλλει τον εθνικό ύμνο και με πλάνα από την νύχτα της 15ης Ιουλίου, όταν ξέσπασε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην χώρα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sendika.org, όταν μια ομάδα μαθητών από το σχολείο της Κωνσταντινούπολης «Boğazköy İMKB Vocational High School» αρνήθηκε να υπακούσει στο κάλεσμα του σχολείου και να γράψει ποιήματα και γράμματα για την νίκη επί της απόπειρας πραξικοπήματος, η διεύθυνση του σχολείου ανέφερε ότι οι μαθητές θα τιμωρηθούν και θα καταγράφονται ως απόντες στον κατάλογο των παρόντων μαθητών.

Οι μαθητές χαρακτήρισαν το αίτημα του σχολείου τους για ποιήματα και γράμματα αφιερωμένα στην νύχτα της 15ης Ιουλίου ως «προπαγάνδα από το ισλαμιστικό κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (AKP).

Περίπου 43.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην γειτονική χώρα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου με την κατηγορία ότι έχουν σχέση με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί ως υποκινητή του πραξικοπήματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr