Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν σχεδιάζει διχοτόμηση του Αιγαίου

Ο Ερντογάν σχεδιάζει διχοτόμηση του Αιγαίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυξάνεται η επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει ό,τι μπορεί για να εξάγει την εσωτερική πολιτική κρίση στη χώρα του.

Εκτός από την είδηση ότι σχεδιάζει ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία, η Τουρκία θα πραγματοποιήσει και άσκηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR) στην «καρδιά» του Αιγαίου στις 7 και 8 Μαΐου, και γι’ αυτόν τον λόγο έχει δεσμεύσει μια μεγάλη περιοχή που περικλείεται από τον Αϊ-Στράτη, τη Λέσβο και τη Σκύρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου.

Ο δημοσιογράφος μάλιστα σχολιάζει πως δεν είναι τυχαία η επιλογή, καθώς η Αγκυρα επιδιώκει παγίως την επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου, αμφισβητώντας την ελληνική δικαιοδοσία για SAR μέχρι το μέσον του Αιγαίου και δυτικά του 25ου μεσημβρινού, όπως ακριβώς αποτυπώνεται και στον σχεδιασμό της συγκεκριμένης άσκησης.

Μήνυμα σε Ερντογάν: Αναλυτικά διερεύνησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την τουρκική ρηματική διακοίνωση που αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής» σχετικά με την υποτιθέμενη «οριοθέτηση» υφαλοκρηπίδας με τα Κατεχόμενα.

Παρότι δεν διαπιστώθηκε κάποια «επικάλυψη» ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κ. Κούτρας δήλωσε ότι η «συμφωνία οριοθέτησης» μεταξύ Ερντογάν και Ερογλου δεν έχει καμία νομική ισχύ, ενώ εξέφρασε προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας, καθώς αυτή η προκλητική κίνηση συμπίπτει με την εντατικοποίηση των συνομιλιών για το Κυπριακό…

aigaio hellas greek turkey

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr