Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαρκοζί: Η θέση της Τουρκίας είναι στην Ασία

Σαρκοζί: Η θέση της Τουρκίας είναι στην Ασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O Νικολά Σαρκοζί τα… δίνει όλα για να επανέλθει στην προεδρία της Γαλλίας. Οι προεκλογικές του υποσχέσεις έφτασαν μέχρι τη… Βρετανία, δηλώνοντας ότι αν αναλάβει πρόεδρος, είναι πρόθυμος να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στους Βρετανούς, πριν το Brexit. Αναφερόμενος δε στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε κάθετα αντίθετος και τόνισε ότι «ίσως πρέπει να τους πούμε ότι η θέση τους είναι στην Ασία».

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος και νυν υποψήφιος, μίλησε σε ομάδα Γάλλων επιχειρηματιών, στους οποίους είπε ότι σκοπεύει να θέσει επί τάπητος μία νέα συμφωνία με τη Γερμανία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρέχοντας παράλληλα, τη δυνατότητα στη Βρετανία, να αναθεωρήσει την απόφαση του δημοψηφίσματος και να ακυρωθεί η αποχώρησή της.

«Θα έλεγα στους Βρετανούς ότι είναι δικαίωμά τους να αποχωρήσουν, αλλά έχουμε μία νέα συνθήκη στο τραπέζι, οπότε μπορείτε να ψηφίσετε ξανά», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί και πρόσθεσε: «όμως αυτή τη φορά όχι για την παλιά Ευρώπη, αλλά για τη νέα. Θέλετε να μείνετε; Αν ναι, τόσο το καλύτερο. Διότι δεν μπορώ να δεχθώ να χαθεί η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ενώ βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας. Αν όχι, τότε θα είναι ένα οριστικό όχι. Θα είστε πλέον μόνοι σας».

“Αυτή η Ευρώπη δεν λειτουργεί”

Ο Σαρκοζί εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στην ένταξη της Τουρκίας, λέγοντας πως «ίσως έφτασε η στιγμή να πούμε ξεκάθαρα στην Τουρκία ότι η θέση της είναι στην Ασία. Είμαι ένας αφοσιωμένος Ευρωπαίος. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να φύγω από την Ευρώπη, αλλά αυτή η Ευρώπη δεν λειτουργεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr