ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαρκοζί: Η θέση της Τουρκίας είναι στην Ασία

Σαρκοζί: Η θέση της Τουρκίας είναι στην Ασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O Νικολά Σαρκοζί τα… δίνει όλα για να επανέλθει στην προεδρία της Γαλλίας. Οι προεκλογικές του υποσχέσεις έφτασαν μέχρι τη… Βρετανία, δηλώνοντας ότι αν αναλάβει πρόεδρος, είναι πρόθυμος να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στους Βρετανούς, πριν το Brexit. Αναφερόμενος δε στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε κάθετα αντίθετος και τόνισε ότι «ίσως πρέπει να τους πούμε ότι η θέση τους είναι στην Ασία».

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος και νυν υποψήφιος, μίλησε σε ομάδα Γάλλων επιχειρηματιών, στους οποίους είπε ότι σκοπεύει να θέσει επί τάπητος μία νέα συμφωνία με τη Γερμανία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρέχοντας παράλληλα, τη δυνατότητα στη Βρετανία, να αναθεωρήσει την απόφαση του δημοψηφίσματος και να ακυρωθεί η αποχώρησή της.

«Θα έλεγα στους Βρετανούς ότι είναι δικαίωμά τους να αποχωρήσουν, αλλά έχουμε μία νέα συνθήκη στο τραπέζι, οπότε μπορείτε να ψηφίσετε ξανά», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί και πρόσθεσε: «όμως αυτή τη φορά όχι για την παλιά Ευρώπη, αλλά για τη νέα. Θέλετε να μείνετε; Αν ναι, τόσο το καλύτερο. Διότι δεν μπορώ να δεχθώ να χαθεί η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ενώ βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας. Αν όχι, τότε θα είναι ένα οριστικό όχι. Θα είστε πλέον μόνοι σας».

“Αυτή η Ευρώπη δεν λειτουργεί”

Ο Σαρκοζί εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στην ένταξη της Τουρκίας, λέγοντας πως «ίσως έφτασε η στιγμή να πούμε ξεκάθαρα στην Τουρκία ότι η θέση της είναι στην Ασία. Είμαι ένας αφοσιωμένος Ευρωπαίος. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να φύγω από την Ευρώπη, αλλά αυτή η Ευρώπη δεν λειτουργεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τόμας Μπάρακ στην Ουάσιγκτον – Τον αποκαλούν «ατζέντη της Τουρκίας» και «τζιχαντιστή λαθρέμπορο»

POLITICO: Κυβερνοεπιθέσεις σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ μέσω WhatsApp και Signal

Ο Νίκος Δένδιας αποχαιρέτησε τη Γαλλίδα Πρεσβευτή στην Αθήνα – Ολοκληρώθηκε η θητεία της

«Οι γενοκτόνοι θα χάσουν», είπε ο Ερντογάν στην πρώτη ομιλία μετά την επίθεση του Ισραήλ στην Ιντλίμπ

Πληροφορίες: Ο Μάρκο Ρούμπιο προσανατολίζεται να αντικαταστήσει τον Τόμας Μπάρακ με τον Ντέιβιντ Πετρέους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr