ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AfD Εναλλακτική για τη Γερμανία, CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Άνγκελα Μέρκελ, Βρανδεμβούργο, Γερμανία, Δημοσκοπήσεις,


















































DNA: Οι Έλληνες της Μέσα Μάνης μοναδική γενετική «νησίδα»
Με εκρηκτικό παρελθόν η 56χρονη δασκάλα γιόγκα που έβαζε φωτιά σε αυτοκίνητα
Γιάννης Παναγόπουλος: Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων για 73 εκατ. ευρώ - Το πόρισμα της Αρχής
Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία για την αμυντική συμμαχία των αρχαίων μας εθνών
Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή 26χρονος αλλοδαπός για βιασμό 15χρονου 

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με ποσοστό 17% η κεντροδεξιά Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ είναι πλέον το τρίτο κόμμα και γνωρίζει έτσι «ιστορική πτώση» στο γερμανικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, σύμφωνα με δημοσκόπηση, σχολιάζει η εφημερίδα Die Welt.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Märkische Allgemeine Zeitung, το δεξιό εθνικιστικό κόμμα (με ακροδεξιές τάσεις) Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταλαμβάνει για πρώτη φορά τη δεύτερη θέση σε κρατίδιο, εκτοπίζοντας την κυβερνώσα Κεντροδεξιά.
Πρώτο κόμμα παραμένει το κεντροαριστερό, συγκυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD), στο οποίο η δημοσκόπηση δίνει 30%, ενώ στο – δεύτερο πλέον – κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 20%.
Το ποσοστό του τελευταίου είναι το υψηλότερο το οποίο έχει καταμετρηθεί έως τώρα στο Βρανδεμβούργο, το οποίο βρίσκεται γύρω από το Βερολίνο και έχει πρωτεύουσα το Πότσνταμ.
Ας σημειωθεί ότι στις προηγούμενες εκλογές η AfD είχε λάβει μόνο 12%.
Στο κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke) η δημοσκόπηση δίνει 17%, ενώ στους κεντροαριστερούς οικολόγους Πράσινους (Die Gruenen) μόνο 6%. Το κεντρώο, φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα λαμβάνει 4%.
Τα ποσοστά πάντως δεν εκπλήσσουν τους παρατηρητές, διότι οι κάτοικοι του Βρανδεμβούργου είναι ικανοποιημένοι από το συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών – Αριστεράς, υπό τον πρωθυπουργό Ντίτμαρ Βόιντγκε (SPD). Πάντως, υπάρχει χρόνος για αλλαγές στις προτιμήσεις τους, δεδομένου ότι οι επόμενες εκλογές στο κρατίδιο θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.























































