Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας συνεχίζει την προέλασή του στο ανατολικό Χαλέπι

Ο στρατός της Συρίας συνεχίζει την προέλασή του στο ανατολικό Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίστηκε και την Παρασκευή η προέλαση των Σύρων στρατιωτών στις ανατολικές συνοικίες της πόλης Χαλέπι, που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Επίσης συνεχίστηκε ο βομβαρδισμός των ανατολικών συνοικιών του Χαλεπιού από τις πολεμικές αεροπορίες της Συρίας και της Ρωσίας, μία ημέρα πριν από τη συνάντηση των επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ, της Ρωσίας και άλλων δυνάμεων σε μια προσπάθεια να κηρυχθεί εκεχειρία.

Στη συνάντηση που έχουν το Σάββατο στη Λωζάνη -πέραν των Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι– αναμένεται να λάβουν μέρος οι ΥΠΕΞ της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράν και πιθανόν του Κατάρ.

Πάντως ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε σκεπτικισμό σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επίτευξης προόδου στη Λωζάνη:

«Δεν περιμένω τίποτε το ιδιαίτερο», είπε στη διάρκεια επίσκεψής του στην Αρμενία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε την Παρασκευή τις «αξιώσεις» του Παρισιού: να «κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός και να διανεμηθεί άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια».

Την ίδια ώρα στη Συρία συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα το σφυροκόπημα των συνοικιών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, καθώς από την 30η Ιουλίου ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την ανακατάληψή τους.

Σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν το Σάββατο συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού, σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να δώσει έναν απολογισμό των νεκρών άμεσα.

Ενώ οι δυτικοί κατηγορούν τους Ρώσους για εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι εξαιτίας των βομβαρδισμών τους, 15 άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε αεροπορικά πλήγματα εναντίον ενός χωριού στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας Ράκα, τα οποία «πιθανόν έγιναν από τον -υπό αμερικανική διοίκηση- συνασπισμό» ο οποίος δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

aleppo Πολεμικός Χάρτης της πολιορκίας του Χαλεπιού στις 15 Οκτωβρίου 2016. Με κόκκινο χρώμα τα κυβερνητικά εδάφη, με πράσινο οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, με κίτρινο η συνοικία που ελέγχουν οι Κούρδοι στην πόλη, η Σεΐχ Μακσούντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr