Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν με όλμους και αεροπλάνα το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη

Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν με όλμους και αεροπλάνα το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αμερικανικό πυροβολικό, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Μοσούλης στο βορειοδυτικό Ιράκ, βομβαρδίζει τις θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Παράλληλα, αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα πραγματοποιούν αεροπορικά χτυπήματα σε στόχους του Ισλαμικό Κράτους στην πόλη.

Οι τζιχαντιστές, όπως μεταδίδουν πηγές από το μέτωπο, καίνε μεγάλους σωρούς από λάστιχα αυτοκινήτων σε όλη τη Μοσούλη για να δημιουργήσουν παραπέτασμα καπνού που θα εμποδίζει την ορατότητα των αεροπλάνων.

Παράλληλα, οι τζιχαντιστές έβαλαν φωτιά και σε τάφρους γεμάτες με πετρέλαιο, που έχουν σκάψει γύρω από την πόλη, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Δεν έχουν όμως ανεξάντλητες ποσότητες πετρελαίου για να καίνε και αυτή η τακτική μόνο να καθυστερεί το αναπόφευκτο μπορεί.

Την ίδια ώρα οι Αμερικανοί δεν επιβεβαιώνουν ότι ξεκίνησε η μάχη-πολιορκία για την απελευθέρωση της Μοσούλης.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι “η μάχη για τη Μοσούλη θα ξεκινήσει όταν το πει ο πρωθυπουργός του Ιράκ”, όπως σχολίασε και ο Μπρετ ΜακΓκούργκ στο Twitter.

Το Σάββατο ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, δήλωσε ότι η ώρα για την έναρξη της μάχης για την απελευθέρωση της Μοσούλης έφτασε.

65.000 Ιρακινοί στρατιώτες, 10.000 Κούρδουι Πεσμεργκά και 24.000 αστυνομικοί και παραστρατιωτικοί σιίτες πολιτοφύλακες έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τη Μοσούλη.

Μέσα στην πόλη λέγεται ότι υπάρχουν από 6-10.000 τζιχαντιστές του ISIS.

Η ιρακινή πολεμική αεροπορία έριξε το βράδυ του Σαββάτου χιλιάδες φυλλάδια στη Μοσούλη, με τα οποία προειδοποιεί τους κατοίκους ότι η επίθεση θα ξεκινήσει σύντομα ενώ δίνονται και οδηγίες προστασίας από τη μάχη.

«Είναι η ώρα της νίκης», αναφέρεται στο φυλλάδιο. «Έφτασε η ώρα να γιορτάσουμε ένα καθαρό Ιράκ χωρίς το Νταές [Ισλαμικό Κράτος] και κάθε μαύρη ιδεολογία», γράφει επίσης.

«Προετοιμαζόμαστε να αναλάβουμε δράση για να ελευθερώσουμε τη Μοσούλη και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», επισημαίνεται.

Το φυλλάδιο που είναι τετρασέλιδο, και μοιάζει με εφημερίδα, ενημερώνει επίσης τους κατοίκους ότι οι ιρακινές δυνάμεις προωθούνται προς την πόλη και κανείς δεν πρέπει να πανικοβάλλεται.

Ζητά από τους κατοίκους να μένουν μακριά από συγκεκριμένα σημεία της πόλης, όπου αναμένονται μάχες, να μην πλησιάζουν τις θέσεις του ISIS, να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα.

Στα φυλλάδια υπάρχει και μια τηλεφωνική γραμμή, στην οποία οι κάτοικοι μπορούν να καλούν και να ενημερώνουν για τις κινήσεις των τζιχαντιστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr