Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον Απρίλιο 2017 η TOTAL αρχίζει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Τον Απρίλιο 2017 η TOTAL αρχίζει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως αυτά πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Σημερινή ότι η Τουρκία προωθεί νέους σχεδιασμούς στην κυπριακή ΑΟΖ τύπου Αιγαίου, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο.

Αυτό, είπε, φαίνεται σε όλες της τις δράσεις και τον τρόπο, με τον οποίο αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο με τα γειτονικά κράτη Λίβανο, Ισραήλ, Αίγυπτο, όσο και με τις εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις εταιρίες, οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν στον τρίτο γύρο αδειοδότησης.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας έκανε σαφές ότι το ενδιαφέρον της γαλλικής εταιρείας TOTAL είναι δεδηλωμένο με την συμμετοχή της στο τεμάχιο 11 και τον προγραμματισμό της για γεώτρηση τον Απρίλιο του 2017, όσο και με το ενδιαφέρον της στο τρίτο γύρο αδειοδότησης σε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία ΕΝΙ για τα τεμάχια 6 και 10.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν απειλεί με πλήγματα σε τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως

Τραμπ: Πλησιάζουμε στην εκπλήρωση των στόχων μας – Εξετάζεται η σταδιακή αποκλιμάκωση του πολέμου με το Ιράν

Ο Σάντσεθ κόβει ΦΠΑ και ΕΦΚ σε ενέργεια και παγώνει τα ενοίκια – Πακέτο ανακούφισης 5 δισ. ευρώ

Τραμπ: «Χάρτινη τίγρη» το ΝΑΤΟ, «δειλοί» οι σύμμαχοι για τα Στενά του Ορμούζ

Νετανιάχου: Βλέπει χερσαίο πόλεμο στο Ιράν ενώ οι βόμβες πέφτουν στην Τεχεράνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr