Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: «Εμφύλιος» στη κυβέρνηση της Τερέζα Μέι για μεταναστευτικό και Brexit

Βρετανία: «Εμφύλιος» στη κυβέρνηση της Τερέζα Μέι για μεταναστευτικό και Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διχασμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι όσον αφορά το μεταναστευτικό, που αποτελεί το μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες, και το μοντέλο του Brexit το οποίο τελικώς θα εφαρμοστεί.

Παρά τις διαψεύσεις της Ντάουνινγκ Στριτ, ένας άτυπος εμφύλιος σοβεί στο υπουργικό συμβούλιο και εκφράζεται με τη σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ και των τριών υπουργών που είναι υπεύθυνοι για τις διαπραγματεύσεις αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, Μπόρις Τζόνσον, Ντέιβιντ Ντέιβις και Λίαμ Φοξ.

Οι τελευταίοι δεν έχουν κρύψει ότι επιθυμούν δραστικό περιορισμό της εσωτερικής μετανάστευσης, κάτι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο αποκαλούμενο «Hard Brexit».

Ο Φίλιπ Χάμοντ και οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι ένα τόσο δραστικό μέτρο θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις για την οικονομία. Προσπαθούν να αποτρέψουν ακραίες μονομερείς αποφάσεις και να διαπραγματευθούν το ζήτημα της μετανάστευσης με ρεαλισμό και ψυχραιμία, όπως απαιτούν οι περιστάσεις και το εθνικό συμφέρον.

Η αντιπαράθεση κινδυνεύει να φθάσει στα άκρα, σύμφωνα με την Daily Telegraph, η οποία επικαλείται ανώνυμο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Κάπου στη μέση βρίσκεται η πρόταση της υπουργού Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, η οποία προβλέπει την χορήγηση αδειών εργασίας σε ευρωπαίους μετανάστες, υπό την προϋπόθεση να έχουν προηγουμένως εξασφαλίσει εργασία.

Η πρόταση προέβλεπε αρχικά την είσοδο μόνο ειδικευμένων εργατών. Κατόπιν πίεσης των βιομηχάνων και αγροτών η υπουργός υπεχώρησε και διεύρυνε το μέτρο και για τους ανειδίκευτους και εποχικούς εργάτες. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των Financial Times, η Τερέζα Μεί είναι διατεθειμένη να συνεισφέρει αδρά στον κοινοτικό προϋπολογισμό επ’ αόριστον, εφόσον εξασφαλίσει την συνέχιση του «passporting» -της περιορισμένης ειδικής άδειας για ελεύθερη συναλλαγή σε ευρώ- για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την ένταξη στην ενιαία αγορά συγκεκριμένων βιομηχανιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr