Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Καταλονίας: Η ΕΕ θα μας αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος

Πρόεδρος Καταλονίας: Η ΕΕ θα μας αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόντ δήλωσε σε συνέντευξη στο Παρίσι ότι η ΕΕ θα αναγνωρίσει μια ανεξάρτητο Καταλονία, αναφέροντας το παράδειγμα της Σλοβενίας και της πρώην Γιουγκοσλαβίας, καθώς και της Σκωτία και της δυσαρέσκειάς της με το Brexit.

Σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 17 Οκτωβρίου, ο Puigdemont μίλησε για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Καταλονίας σε αυτό.

«Θυμάμαι όταν ο Ζακ Ντελόρ (πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) δήλωσε ότι η ανεξαρτησία της Σλοβενίας δεν θα μπορούσε ποτέ να αναγνωριστεί […]εντάχθηκε στην ΕΕ το 2004),» είπε.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόντ επέμεινε ότι μια ανεξάρτητη Καταλονία θα αναγνωριστεί από την ΕΕ, επειδή, κατά την άποψή του, θα ήταν προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχει όρεξη για ανεξαρτησία λόγω οικονομικών ανησυχιών, και υπογράμμισε ότι η Ισπανία εξαρτάται περισσότερο από την Καταλονία ως προς αυτό από ό, τι το αντίστροφο.

«Είναι αλήθεια ότι το κράτος μάς έχει δανείσει χρήματα, αλλά αυτό συνέβη επειδή δεν ήμασταν σε θέση να βγούμε στις διεθνείς αγορές και να ζητήσουμε επενδύσεις από μόνοι μας», είπε.

Επικαλούμενος τον βραβευμένο με Νόμπελ στα οικονομικά Γιόζεφ Στίγκλιτς, ο Κάρλες Πουτζντεμόντ είπε ότι ένα ανεξάρτητο καταλανικό έθνος θα είναι «βιώσιμο».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πολιτικός έκανε αναφορά σε άλλες χώρες που έχουν φιλοδοξίες ανεξαρτησίας, όπως η Σκωτία, η οποία δεν έχει αποκλείσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα, δεδομένου του χάους που έχει προκληθεί ύστερα από την ψηφοφορία του Brexit.

Οι Βρυξέλλες «δεν βλέπουν μεγάλο πρόβλημα στην ένταξη της Σκωτίας στην ΕΕ», δήλωσε ο Κάρλες Πουτζντεμόντ .

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr