Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ναυάγησε οριστικά η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε. – Καναδά

Ναυάγησε οριστικά η  συμφωνία ελεύθερου εμπορίου  Ε.Ε. – Καναδά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Καναδάς,

Οριστικό είναι το ναυάγιο Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Καναδά, καθώς σε πλήρες αδιέξοδο οδήγησαν οι συνομιλίες της τελευταίας στιγμής, ανάμεσα στην υπουργό εμπορίου του Καναδά και του πρωθυπουργού της Βαλονίας, ο οποίος αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε πρόταση για βελτίωση της συνθήκης.

Οπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, η καναδέζα αξιωματούχος βγήκε από την συνάντηση και ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι πλέον σε θέση να υπογράψει τη Συμφωνία. Μέλη της Καναδικής αντιπροσωπείας δήλωσαν μάλιστα ότι η υπουργός αναχωρεί αμέσως για την πατρίδα της.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή κάνει λόγο για διακοπή των συνομιλιών

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή κάνει λόγο για διακοπή των συνομιλιών και θεωρεί ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η όλη διαδικασία τερματίζεται.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, το ομόσπονδο κρατίδιο του βελγίου είχε αρνηθεί για ακόμη μια φορά να δεχθεί τις νέες παραχωρήσεις που έγιναν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παρότι οι κυβερνήσεις των 28 χωρών μελών της ΕΕ υποστηρίζουν τη λεγόμενη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (CETA) με τον Καναδά, το Βέλγιο δεν μπορεί να δώσει τη συναίνεσή του εάν δεν διαθέτει την έγκριση των πέντε τοπικών κυβερνήσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μήνυμα Λαβρόφ σε Ευρώπη: «Οι ΗΠΑ θα σας εγκαταλείψουν αν στείλετε στρατό στην Ουκρανία»

Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» – Η σχέση της Ελλάδας με την Ινδία είναι «μία ανεκπλήρωτη υπόσχεση» 2.500 ετών

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Φαραντούρης για απόφαση Αρείου Πάγου για κόκκινα δάνεια: «Νίκησε το δίκαιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr