Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η μικροσκοπική Βαλονία “χορεύει” ολόκληρη την ΕΕ: “Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα”

Η μικροσκοπική Βαλονία “χορεύει” ολόκληρη την ΕΕ: “Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέλγιο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Καναδάς,

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βαλονίας Πολ Μανιέτ απέρριψε την Κυριακή κάθε είδους «τελεσίγραφα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Βέλγιο ώστε να διασφαλιστεί η υπογραφή της Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου (CETA) με τον Καναδά.

«Το τελεσίγραφο δεν είναι συμβατό με την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος» είπε ο Μανιέτ, οι αντιρρήσεις της κυβέρνησης του οποίου εμποδίζουν την υιοθέτηση της CETA από την ΕΕ.

Πάντως, πρόσθεσε ότι «δεν είναι ενήμερος» για κάποιο τελεσίγραφο της ΕΕ προς το Βέλγιο.

Νωρίτερα η ΕΕ έδωσε διορία στο Βέλγιο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας για να δηλώσει αν θα υπογράψει ή όχι τη CETA. Στη δεύτερη περίπτωση, θα αναβληθεί η σύνοδος κορυφής για την υπογραφή της συμφωνίας, που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

Όλες οι κυβερνήσεις των 28 χωρών-μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του Βελγίου, θέλουν την υπογραφή της CETA. Ωστόσο ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ δεν μπορεί να ενεργήσει χωρίς τη συναίνεση των πέντε περιφερειακών αρχών.

Οι σοσιαλιστές της Βαλονίας αντιδρούν, τονίζοντας ότι η συμφωνία είναι κακή για τους αγρότες της Ευρώπης, ενώ δίνει υπερβολικά πολλές εξουσίες στα παγκόσμια εταιρικά συμφέροντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σλοβακία: Ακριβότερη η βενζίνη για αλλοδαπούς οδηγούς και αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας ασφάλειας της ΕΕ από την Κύπρο έως τη Βουλγαρία – Ελληνική Ασπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

Φρίντριχ Μερτς: «Ο πόλεμος (κατά του Ιράν) δεν αποτελεί ζήτημα του ΝΑΤΟ» – Δεν συμμετέχουμε

Στο Αμερικανικό Κογκρέσο τα τουρκικά F-16 στα κατεχόμενα της Κύπρου μετά την παρέμβαση Φαραντούρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr