Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η εφημερίδα Τζουχμουριέτ ξεκίνησε “αντάρτικο”: “Δεν θα παραδοθούμε!”

Η εφημερίδα Τζουχμουριέτ ξεκίνησε “αντάρτικο”: “Δεν θα παραδοθούμε!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τίτλο «Δεν θα παραδοθούμε» κυκλοφόρησε η τουρκική Cumhuriyet, μία ημέρα μετά τις συλλήψεις του διευθυντή της και περίπου 10 στελεχών της με την κατηγορία ότι υποστήριξαν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Δεκάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν ολονυκτία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις μπροστά από τα γραφεία της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η Αστυνομία επιτηρούσε τα οδοφράγματα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν την κίνηση εναντίον της Cumhuriyet που είναι ένας πυλώνας του κοσμικού κατεστημένου της χώρας.

«Ακόμη κι αν η διεύθυνση και οι συντάκτες της Cumhuriyet συλληφθούν, η εφημερίδα μας θα εξακολουθήσει τον αγώνα της για δημοκρατία μέχρι το τέλος», αναφέρεται στο κύριο άρθρο στο οποίο οι συλλήψεις χαρακτηρίζονται ως η αρχή μιας προσπάθειας να κλείσει το μέσο ενημέρωσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι διερευνώνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Cumhuriyet ενεργεί σύμφωνα με τους σκοπούς του δικτύου του Γκιουλέν δημοσιεύοντας κείμενα που έχουν σκοπό να προκαλέσουν χάος και ακυβερνησία.

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας κατηγορούνται ότι επιδίωξαν να επισπεύσουν το πραξικόπημα με «υποσυνείδητα μηνύματα» στις στήλες τους.

Η εφημερίδα γράφει πως οι συλληφθέντες, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα των οποίων κατασχέθηκαν, δεν επιτρέπεται να μιλήσουν στους δικηγόρους τους λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Η σταθερά προσηλωμένη στον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους εφημερίδα ιδρύθηκε το 1924 από έναν έμπιστο του Μουσταφά Κεμάλ, μόλις έξι μήνες αφότου ίδρυσε την Τουρκική Δημοκρατία.

Η πολιτική βία έχει σημαδέψει την ιστορία της. Επτά συντάκτες της έχουν δολοφονηθεί από το 1978, ενώ δημοσιογράφοι της συνελήφθησαν μετά τα πραξικοπήματα του 1971 και του 1980.

Ο προηγούμενος διευθυντής της Cumhuriyet, ο Τζαν Νουντάρ, φυλακίστηκε πέρυσι, αφού κρίθηκε ένοχος για τη δημοσίευση κρατικών απορρήτων που αφορούσαν την υποστήριξη Σύρων ανταρτών από την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr