Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαμπουκάς Ερντογάν σε Μέρκελ: Η Γερμανία είναι καταφύγιο τρομοκρατών

Τσαμπουκάς Ερντογάν σε Μέρκελ: Η Γερμανία είναι καταφύγιο τρομοκρατών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δοκιμάζονται και πάλι οι γερμανο-τουρκικές σχέσεις. Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν κατηγόρησε το Βερολίνο ότι έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για την τρομοκρατία, με τον γερμανό υπουργό εξωτερικών Σταϊνμάιερ να δηλώνει “Δεν κλείνουμε το στόμα, όταν κινδνεύει η ελευθεροτυπία”.

Κλιμακώνονται σοβαρά οι εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας μετά τις νέες δηλώσεις που έκανε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα κατηγόρησε τη Γερμανία ότι είναι μια από τις πιο σημαντικές χώρες που προσφέρει φιλοξενία τρομοκράτες. «Θα μείνετε στη ιστορία ως χώρα που φιλοξενεί την τρομοκρατία, θα χτυπηθείτε σαν μπούμεραγκ από την τρομοκρατία».

«Σαν τον σκορπιό»

Ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου έχει αποστείλει στην καγκελάριο Μέρκελ 4000 αιτήσεις για έκδοση ατόμων υπόπτων για τρομοκρατική δραστηριότητα χωρίς να πάρει απάντηση. «Προφανώς η γερμανική κυβέρνηση ανησυχεί περισσότερο για την τύχη εφημερίδων που υποστηρίζουν την τρομοκρατία» είπε δηκτικά αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις της Μέρκελ, η οποία καταδίκασε το νέο κύμα συλλήψεων δημοσιογράφων της Τζουμχουριέτ.

«Μας κάνετε μαθήματα και δηλώνετε ότι ανησυχείτε για την ελευθεροτυπία στην Τουρκία, αλλά το αντίθετο συμβαίνει, η γερμανική στάση είναι αυτή που μας ανησυχεί” ανέφερε κατηγορώντας το Βερολίνο ότι “φιλοξενεί” μέλη του απαγορευμένου Εργατικού Κόμματος ΡΚΚ, του μαρξιστικού λενινιστικού Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου DHKP-C και το κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιλέν. «Πάντα έλεγα ότι οι τρομοκρατικές ομάδες είναι όπως ο σκορπιός, στο τέλος γυρίζει και δαγκώνει όποιον το κουβαλά στην πλάτη».

Αντιδράσεις Σταϊνμάιερ

Συγκρατημένος εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Σε μια πρώτη αντίδραση δήλωσε στο Βερολίνο ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τις δηλώσεις Ερντογάν για την κατάσταση ασφαλείας στη Γερμανία. Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τόνισε ότι «η Γερμανία επιθυμεί στενές και εποικοδομητικές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κλείνουμε το στόμα μας, όταν τίθεται σε κίνδυνο η ελευθεροτυπία και ελευθερία έκφρασης. Αυτό κάναμε κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε σήμερα».

ΠΗΓΗ: dpa, afp, dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr