Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ανόητος Σόιμπλε ανησυχεί για το λαϊκισμό αλλά όχι για τα αίτιά του

Ο ανόητος Σόιμπλε ανησυχεί για το λαϊκισμό αλλά όχι για τα αίτιά του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία,

«Ο δημαγωγικός λαϊκισμός δεν είναι μόνο πρόβλημα της Αμερικής» γράφει, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild.

«Και αλλού στη Δύση οι πολιτικές αντιπαραθέσεις βρίσκονται σε μιαν ανησυχητική κατάσταση» υποστηρίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ εκτιμά ότι μια από τις αιτίες του διογκούμενου λαϊκισμού είναι «το γεγονός ότι οι ελίτ της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας δεν δίνουν πάντα την καλύτερη εικόνα».

Επιπλέον, κατά τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, οι διαδικασίες λήψης των αποφάσεων δεν είναι πάντοτε κατανοητές.

Σε αυτό προστίθεται και η επίδραση της διαμόρφωση γνώμης από το διαδίκτυο, όπου «είναι απολύτως αδιάφορο εάν οι ισχυρισμοί είναι βάσιμοι, σημαντικό είναι να προκαλείται ο σωστός βαθμός οργής» σημειώνει ο Σόιμπλε.

Θεωρεί δε ότι είναι αναγκαία η πολιτισμένη συζήτηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Καθένας πρέπει να είναι διατεθειμένος να θέλει να μάθει. Εάν είμαστε ανοικτοί στην άποψη του άλλου και την αλλαγή γνώμης τότε ο λαϊκισμός θα τα βρει σκούρα,» υποστηρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Με λίγα λόγια ο Γερμανός “φίρερ” της ευρωπαϊκής οικονομίας εκφράζει την ανησυχία του για την άνοδο ακροδεξιών κατσαπλιάδων στο παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα, συνεχίζοντας ωστόσο να ερμηνεύει τις ασκούμενες πολιτικές με τον όρο του “λαϊκισμού” και αδυνατώντας ή αδιαφορώντας να παραδεχθεί πως ο λαϊκισμός αυτός οφείλεται στην μονοδιάσταση αντικοινωνική πολιτική της λιτότητας που επιβάλλουν μία δράκα λοβοτομημένων χαρτογιακάδων συμπεριλαμβανομένου του ιδίου.

Δυστυχώς, χωρίς καμία διάθεση να γίνουμε μάντεις κακών, τον ίδιο λαϊκισμό, γέννημα θρέμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ευρώπη το εκλογικό 2017, όταν Λεπέν στη Γαλλία και AfD στη Γερμανία θα δουν τα ποσοστά τους εκτιναγμένα στα ύψη, βυθίζοντας τη Γηραιά Ήπειρο στο σκοταδισμό της ακροδεξιάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr