ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ζήτησε από το ΝΑΤΟ να πολεμήσει μαζί του το κουρδικό PKK

Ο Ερντογάν ζήτησε από το ΝΑΤΟ να πολεμήσει μαζί του το κουρδικό PKK
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στήριξη στον αγώνα της Άγκυρας κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τους Ευρωπαίους ότι αφήνουν τους Κούρδους αντάρτες να δρουν ελεύθερα στο έδαφός τους.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως περιμένει υποστήριξη από τις χώρες του ΝΑΤΟ εναντίον «όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων», αρχίζοντας από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το PKK.

«Αυτοί που τηρούν στάση αναποφάσιστου θα πληγούν με τη σειρά τους, αργά ή γρήγορα», προειδοποίησε και κατηγόρησε για ανοχή την Ε.Ε.

«Δεν μπορούμε να χωνέψουμε το γεγονός ότι τα μέλη του PKK (…) μπορούν να μετακινούνται πολύ ελεύθερα μέσα στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επιδεικνύουν πορτρέτα του αρχηγού τους στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», δήλωσε ο Ερντογάν.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε σήμερα από την πλευρά του την «αλληλεγγύη» της συμμαχίας στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει το «δικαίωμα» να ασκήσει διώξεις σε βάρος των πραξικοπηματιών μέσα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Όλα μας τα νησιά έχουν δικαιώματα – Οι αναθεωρητικές βλέψεις παραβιάζουν τους κανόνες της διεθνούς έννομης τάξης

Νέα τουρκική πρόκληση με τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας»

Συνάντηση Φαραντούρη-Μετσόλα για τα ελληνικά εθνικά θέματα και την τουρκική επιθετικότητα

Tουρκική πυραυλάκατος παρενόχλησε το Ocean link που ποντίζει καλώδιο μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Οπλισμένα F-16 πάνω στο FIR Αθηνών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr