Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτικός 93 ετών υποψήφιος ξανά!

Πολιτικός 93 ετών υποψήφιος ξανά!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ινδία ή Μπάρατ,

Αν και είναι 93 ετών ο Ραμ Σουντάρ Ντας, Ινδός βετεράνος πολιτικός, δεν λέει να βγει στη σύνταξη και συνεχίζει να διεκδικεί την ψήφο των συμπατριωτών του.

Το βρετανικό δίκτυο BBC συνάντησε τον, γεννημένο στις 9 Ιανουαρίου 1921, Ντας στο σπίτι του στο Χατζιπούρ, στη περιφέρεια όπου κατέρχεται ως υποψήφιος του κόμματος Τζανάτα Νταλ (Ενωμένοι) στις βουλευτικές και τοπικές εκλογές που διεξάγονται εδώ και εβδομάδες στην Ινδία.

Ο Ντας είναι παλιά καραβάνα στον δημόσιο βίο: κατέβηκε για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο το μακρινό 1945, σε μια εποχή που η Ινδία δεν είχε προλάβει καν να διακηρύξει την ανεξαρτησία της, ενώ για δέκα μήνες, από τον Απρίλιο του 1979 μέχρι τον Φεβρουαρίου του 1980 υπήρξε πρωθυπουργός του κρατιδίου Μπιχάρ, όπου ανήκει το Χατζιπούρ.

Επίσης, υπήρξε υπουργός του ινδικού κοινοβουλίου για άλλες δυο φορές στο παρελθόν – κι αν καταφέρει να εκλέγει και μια τρίτη τώρα, θα γίνει αυτομάτως το γηραιότερο μέλος της ομοσπονδιακής βουλής.

Το θέμα που θέτουν αρκετοί αντίπαλοί του είναι αν μπορεί βιολογικά να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

«Ποιος λέει αυτές τις βλακείες πως τάχα είμαι αδύναμος να εκτελέσω τα καθήκοντα μου; Απλώς μερικές φορές ξεχνάω πράγματα», λέει ο Ντας στον ανταποκριτή του BBC, ο οποίος μεταδίδει πως αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της κουβέντας τους έκανε μεγάλες παύσεις κι έμοιαζε κάποιες στιγμές να τα «χάνει» για λίγο. Ίσως επειδή στο παρελθόν είχε υποβληθεί όχι σε μια αλλά σε δυο επεμβάσεις στην καρδιά του. Παρολ’ αυτά, η ίδια αυτή, ταλαιπωρημένη από τα χειρουργεία, καρδιά δείχνει να «το λέει» ακόμη και να δίνει κουράγιο στον γηραιό πολιτικό ο οποίος, ωστόσο, παραδέχεται πως «είτε εκλέγω, είτε όχι, είναι η τελευταία φορά που κατεβαίνω ως υποψήφιος».

«Ποιος λέει πως είμαι ανίκανος να βγάλω λόγο ή να περπατήσω; Θα παραμείνω στη πολιτική ζωή της χώρας μέχρι να αφήσω την τελευταία μου πνοή, συνεχίζοντας να υπηρετώ το συμφέρον των Ινδών πολιτών», λέει ο σχεδόν αιωνόβιος πολιτικός και δείχνει να το εννοεί…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Κασσελάκης: «Πήχης μου η απόλυτη ανατροπή» – «Εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr