ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασανιστήρια, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια Νιλς Μέλτσερ θα πραγματοποιήσει διερευνητική αποστολή στην Τουρκία από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου προγραμματίζει να επισκεφτεί αστυνομικούς σταθμούς, φυλακές και εγκαταστάσεις όπου κρατούνται από τις αρχές συλληφθέντες με στόχο να συζητήσει τις «προκλήσεις» από τις μεθόδους βασανιστηρίων, ανέφεραν τα ΗΕ με ανακοίνωση τους.
Η έρευνα πάντως δεν αναμένεται να βγάλει κάτι ουσιώδες , καθώς θα γίνει έπειτα από πρόσκληση της τουρκικής κυβέρνησης και προφανώς θα παρουσιάσει ότι ο Ερντογάν θέλει, κρύβοντας -αν αυτό είναι δυνατόν με τόσα που γίνονται- πολλές από τις παρανομίες της.
Η Τουρκία έχει θέσει σε διαθεσιμότητα ή απολύσει περισσότερους από 125.000 στρατιωτικούς, δημοσίους υπαλλήλους, δικαστικούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Τα μέτρα καταστολής στα οποία έχει προβεί η Άγκυρα, τα οποία έχουν καταδικαστεί από δυτικούς συμμάχους, ακτιβιστικές οργανώσεις και από το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, έχει οδηγήσει περίπου 36.000 ανθρώπους σε προφυλάκιση.
«Προσμένω στην συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις διατήρησης του κράτους δικαίου, την προώθηση της λογοδοσίας και την εκπλήρωση του δικαιώματος αποκατάστασης των θυμάτων, ιδιαίτερα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον φετινό Ιούλιο», υπογράμμισε ο Ελβετός αξιωματούχος Μέλτσερ, πρώην αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού, που εργάζεται αυτή την στιγμή στην Ακαδημία του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Γενεύη.























































